Avoin opetus ja jatkuvan opiskelun mahdollisuudet

Kaksi ihmistä opiskelemassa tietokoneiden ääressä.
Helsingin yliopistossa on tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi tarjolla monipuolinen valikoima kaikille avointa opetusta ja itseopiskelumahdollisuuksia. Monipuolisen tarjontamme avulla voit hankkia itsellesi lisäkoulutusta, edistää ammatillista kehittymistäsi tai vain opiskella sinua kiinnostavia asioita. Jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia on tarjolla avoimina verkkokursseina eli MOOC:eina (Massive Open Online Courses), Avoimen yliopiston kursseina ja täydennyskoulutuksena sekä lukuisina avoimina tiedetapahtumina Tiedekulmassa ja yliopiston eri kampuksilla.

Yli­opis­to­kou­lu­tus­ta kai­kil­le

Yliopisto-opintoja ja -opetusta on tarjolla monin tavoin erilaisille kohderyhmille suunnattuina. Lukiolaisille järjestetään tutustumiskursseja, tiedekasvatusopintoja on tarjolla eri ikäisille ja suuri yleisö viihtyy Studia Generalia -luennoilla. Helsinki Summer School tarjoaa kansainvälisiä kursseja kesällä – kaupallista, työelämän tarpeisiin vastaavaa koulutusta tarjoaa Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+. Avoimessa yliopistossa voi kuka tahansa opiskella yliopiston vaatimusten mukaisia kursseja ja opintokokonaisuuksia. Tiedekulmassa ovet ja ajatukset ovat avoinna kaikille.