Tutkimus

Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa tehtävän tutkimuksen tavoitteena on tuottaa paitsi tieteellistä tietoa myös konkreettisia ratkaisuja vastaamaan maatalouden, elintarvikealan sekä metsätalouden haasteisiin. Niitä ovat erityisesti ilmastonmuutos ja siihen sopeutuminen, luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen, muut ympäristökysymykset, ruokaturvallisuus ja -huolto, energian tuotanto ja säästö sekä metsätalouden ja maankäytön muutos.

Olemme uusiutuvien luonnonvarojen vastuullisen käytön, jalostuksen ja kulutuksen monitieteinen asiantuntijayhteisö. Tutkimuksemme vahvuusalueet ovat tuottavat ja sopeutuvat metsä- ja ruokajärjestelmät, luontopohjaiset ja ilmastoystävälliset ratkaisut, hyvinvointi ja terveys sekä reilu kestävyysmuutos. Tieteenalamme ovat elintarvike- ja ravitsemustieteet, maatalous-, metsä- ja taloustieteet sekä mikrobiologia.

Tiedekunta sijaitsee Helsingissä Viikin vireällä ja kehittyvällä kampuksella, missä sijaitsevat myös Viikin tutkimustila, kasvihuoneet sekä arboretum. Ruralia-instituutti toimii Seinäjoella sekä Mikkelissä. Tiedekuntaan kuuluva Hyytiälän metsäasema Juupajoella palvelee erityisesti metsä- ja ilmakehätieteisiin liittyvää tutkimusta ja opetusta.