Tutkimus

Luonnonvarojen kestävä käyttö on merkittävässä asemassa ratkottaessa tulevaisuuden suuria kysymyksiä, kuten riittävän ja turvallisen ravinnon tuotantoa kasvavalle väestölle. Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa tehtävä tutkimus tuottaa tieteellisesti perusteltuja näkemyksiä ja keinoja vastaamaan maatalouden, elintarviketuotannon sekä metsätalouden tulevaisuuden haasteisiin. Haasteita tuovat erityisesti ilmastonmuutos ja siihen sopeutuminen, muut ympäristökysymykset, ruokaturvallisuus ja -huolto, energian tuotanto ja säästö sekä metsätalouden muutos.

Tutkimuksen tehtävänä on edistää uusiutuvien luonnonvarojen kestävää tuotantoa, käyttöä ja kulutusta kansallisesti ja globaalisti yhdistäen luonnontieteellisiä, teknologisia, taloustieteellisiä ja muita yhteiskuntatieteellisiä lähestymistapoja. Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on uusiutuvien luonnonvarojen vastuullisen käytön asiantuntija Suomessa ja kansainvälisesti.

Tieteenalamme ovat elintarvike- ja ravitsemustieteet, maatalous-, metsä- ja taloustieteet sekä mikrobiologia. Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on mukana mm. Helsingin yliopiston rakenteellisessa HiLIFE profilointihankkeessa. Tiedekunnan tutkimuksen kattoteemana on Kestävä biotuotanto (Sustainable bioproduction).

Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan julkaisut löytyy TUHAT-tutkimustietojärjestelmästä.

E-thesis-palvelussa julkaistaan Helsingin yliopiston opinnäytteitä, ja väitöstilaisuudet näet yliopiston tapahtumakalenterista.