Valmistuttuasi:
Tietojenkäsittelytieteen, maantieteen ja geotieteen opiskelijat kertovat webinaaritallenteella muun muassa alavalinnastaan, mikä opinnoissa ja opiskelussa on parasta, millaisiin tehtäviin alalta valmistuu sekä miten he viettivät vapaa-aikaansa.
"Hain opiskelemaan tietojenkäsittelytieteitä muutamastakin eri syystä: 1) matemaattiset aineet ja loogista päättelykykyä vaativat tehtävät ovat aina kiinnostaneet, 2) mielestäni on kiehtovaa, miten nopeasti kehittyvä tietotekniikka luo tälle alalle jatkuvasti uusia mahdollisuuksia, ja 3) alalla on loistava työllisyys, mikä on tietysti iso plussa." – Sini Saarinen, opiskelija
Koulutuksessa yhdistyy teoria ja käytäntö. Opetus on alusta lähtien käytännönläheistä ja sisältää ohjattua harjoittelua sekä yhteistyöprojekteja, joissa käytetään ammattilaisten työkaluja. Tutkintovaatimukset ovat kansainvälisten normien mukaiset ja kattavat tietojenkäsittelyn keskeiset osa-alueet, kuten
Laadukas opetuksemme on saanut lukuisia palkintoja.
Tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmassa on yksi, kaikille yhteinen opintosuunta. Tutkintorakenteessa on runsaasti tilaa valinnaisille opinnoille ja muiden ohjelmien opintokokonaisuuksille. Näin opiskelija voi muodostaa tutkinnostaan omaa mielenkiintoaan, ammatillisia tavoitteitaan ja tulevan maisteriohjelman vaatimuksia tukevan kokonaisuuden.
Kandiohjelman laajuus on 180 opintopistettä (op), ja tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi kolmessa lukuvuodessa.
Tutkintoon sisältyy
Tietojenkäsittelytieteen kandiohjelman opetuskieli on suomi, mutta osa kursseista opetetaan myös englanniksi. Opintosuorituksia voi tehdä suomen tai ruotsin kielellä. Koska alan yleiskieli on englanti, oppimateriaali on osittain englanninkielistä.
Kandiohjelman laajuus on 180 opintopistettä (op), ja tutkinto on mahdollista suorittaa kolmessa lukuvuodessa aikataulua seuraamalla. Tutustu opintojen rakenteeseen ja aikatauluun.
Jokainen uusi matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelija saa opintojensa alkuvaiheessa käyttöönsä joko taulutietokoneen tai kannettavan tietokoneen. Laitehankinnalla matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta ja sen laitokset haluavat auttaa uusia opiskelijoita opintojen hyvään alkuun. Kannettavan tietokoneen lainan edellytyksenä on tunnollinen opiskelu jo ensimmäisestä periodista alkaen, sillä lainan jatkumisen ehdoton edellytys on 30 opintopisteen suorittaminen ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Tarkempia tietoja fuksilaitteiden lainauksesta, lainausehdoista ja muusta asiaan liittyvästä.
Kanditutkinnon opinnäytetyö on kandidaatintutkielma. Tutkielmaa ohjataan pienryhmissä, joissa opitaan tieteellisen esityksen (tutkielman, raportin, julkaisun) laatimiseen tarvittavia taitoja:
Opinnäytetyö kirjoitetaan itsenäisesti ohjaajan valvonnassa. Työ perustuu alkuperäisiin tieteellisiin lähteisiin.
Uudet ja vanhat opiskelijat täyttävät Helsingin yliopiston kampukset joka syksy lukuvuoden alkaessa. Iso osa opiskelijaelämästä tapahtuu Viikin, Kumpulan, Meilahden ja Keskustakampuksen kampusalueilla. Opiskelijat arvostavat kotiyliopistossaan etenkin monipuolista opintotarjontaa sekä kanssaopiskelijoitaan.
Tutustu yliopisto-opiskelijan opiskeluympäristöön kotimaassa ja ulkomailla sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tarjoamiin mahdollisuuksiin opiskelijoille. Voit lukea myös asioista, jotka sisältyvät opintojen aloittamiseen.
TKO-äly ry on Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden järjestö. Se ajaa opiskelijoiden etua opintoasioissa ja järjestää moninaista vapaa-ajan toimintaa sekä opiskelun oheistoimintaa. Tärkeä osa toimintaa on myös uusien opiskelijoiden eli fuksien vastaanottaminen.
Opiskelumahdollisuutesi ovat monipuoliset. Tutkintoon voit sisällyttää tietojenkäsittelytieteen lisäksi opintoja Helsingin yliopiston lähes kaikkien tiedekuntien koulutusohjelmien opintotarjonnasta.
Yhteydet työelämään ovat tärkeässä roolissa opintojen joka vaiheessa. Työelämäkurssit ja työelämätapahtumat sekä mentorointi tutustuttavat opiskelijat luonnontieteellisen alan työnantajiin ja työelämään sijoittuneisiin tiedekunnan entisiin opiskelijoihin.
Opintojen loppuvaiheessa tehdään ohjelmistotuotantoprojekti. Siinä asiakkaana voi olla esimerkiksi yritys, järjestö tai tutkimusprojekti.
Tietojenkäsittelytieteen kandiohjelma tarjoaa kansainvälisen oppimisympäristön, jossa on paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja opettajia. Tarjoamme muun muassa seuraavanlaisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen:
Näiden mahdollisuuksien lisäksi kandidaatin opintojen loppupuolella parhailla opiskelijoilla on mahdollista osallistua kansainvälisten tutkimusryhmiemme toimintaan.