Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä tutkielma jossakin lääketieteellisen tai valtiotieteellisen tiedekunnan meneillään olevassa tutkimushankkeessa. Sivulle on listattu sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelman henkilökunnan meneillään olevat tutkimushankkeet.
Opiskelija voi löytää aiheen maisteritutkielmaansa myös ohjelman yhteistyötahojen tiedontarpeiden pohjalta. Yhteistyötahoja ovat esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Helsingin - ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS (erikoissairaanhoito), Uudenmaan perusterveydenhuolto, Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus ja Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Socca, Mieli ry ja Ehyt ry.
The POLYGOV project is a comparative study of the crisis management, organisation and functioning of local democracies in Iceland, Norway, Sweden, Finland and Denmark against the backdrop of the divergent handling of the COVID-19 pandemic. Rahoittajana Research Council of Norway.
Hankkeen nettisivut
Hankeaika 2021-2021
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Sebastian Godenhjelm
How do coordinative and collaborative arrangements enhance democratic qualities of government? Rahoittajana Suomen akatemia
Hankkeen nettisivut
Hankeaika 2021-2021
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Sebastian Godenhjelm
Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa hankkeessa kerätään yhteen koronakriisin hallinnan opetuksia Suomessa sekä kehitetään kestäviä tapoja hallita tulevaisuuden terveyskriisejä. Konsortioon kuuluvat Helsingin yliopiston lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Vaasan yliopisto sekä Demos Helsinki.
Lisätietoja hankkeesta
Hankkeaika 2021-2024
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Ville-Pekka Sorsa
Yhteistyötahot Laurea ammattikorkeakoulu ja Helsingin kaupunki. Rahoittajana Helsingin kaupunki.
Hankeaika: 2021-2023
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Riikka Lämsä
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Paulus Torkki
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Tiina Valkendorff
Tutkimushanke selvittää, millaisilla periaatteilla, rakenteilla ja prosesseilla terveydenhuollon palveluita voisi Suomessa priorisoida. Tavoitteena on saavuttaa oikeudenmukainen, yhdenvertainen ja sekä potilaan että yhteiskunnan näkökulmasta vaikuttava terveydenhuolto, joka tuottaa mahdollisimman suuren terveyshyödyn koko väestön näkökulmasta tarkastellen.
Lisätietoja hankkeesta
Hankeaika 2021-2022
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Paulus Torkki
Useiden kotimaisten säätiöiden rahoittamassa hankkeessa tutkitaan suomalaisessa yhteiskuntapolitiikassa vaikuttavia ideoita, asiantuntijaorganisaatioiden merkitystä ideoiden tuottajina ja välittäjinä sekä ideoiden käytön ja asiantuntijavallan muutosten vaikutuksia yhteiskuntapolitiikkaan.
Hankkeen nettisivut
Hankeaika 2018-2022
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Ville-Pekka Sorsa
Pääkaupunkiseudulla 10 prosenttia potilaista käyttää 80 prosenttia terveydenhoidon resursseista. Heistä suurin osa sairastaa yhtä tai useampaa pitkäaikaissairautta – ja törmää usein ongelmiin hoitoon pääsyssä, hoidon suunnittelussa ja yhteydenpidossa hoidon tarjoajiin. MASSE-hankkeen tavoitteena on luoda reilussa kahdessa vuodessa virtuaalinen hoidonohjaamo vastaamaan tähän tarpeeseen.
Hankkeen nettisivut
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Paulus Torkki
Yhteistyötahot THL ja Helsingin kaupunki. Rahoittajana Alli Paasikiven säätiö.
Hankeaika: 2021-2026
Hankkeessa mukana henkilökunnasta Riikka Lämsä
Riippuvuuksien, yhteiskunnallisen sääntelyn ja hallinnan tutkimuskeskus (CEACG) on tutkimusyksikkö Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Tutkimuskeskuksen tutkimus keskittyy tarkastelemaan poikkitieteellisesti elämäntapoihin, riippuvuuksiin sekä mielenterveyteen liittyviä kontrolli- ja sääntelymekanismeja.
CEACG nettisivut
Tutkimusjohtaja Matilda Hellman
Helsinki Health Study -tutkimus tuottaa uutta tieteellistä tietoa työn ja muun elämän vaikutuksista terveyteen, toimintakykyyn ja hyvinvointiin. Tietoa voidaan hyödyntää toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämisessä ja parantamisessa – myös työuran jälkeen.
Hankkeessa on tehty ja tehdään myös paljon tutkielmia ja väitöskirjoja. Esimerkkejä julkaisuista löytyy täältä.
Tutkimusryhmän nettisivut
Tutkimuksen johtaja Tea Lallukka
UHealth on yksi Helsingin yliopiston profiloitumisalueista sekä HY:n seitsemän tiedekunnan yhteistyön alusta terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuksessa. Profiloitumiskaudella 2021-26 alustalla vahvistetaan sairauksien ennaltaehkäisyn ja sosiaali- ja terveyspalveluiden tutkimusta.
UHealth nettisivut
Johtaja Ville-Pekka Sorsa