Tutkimuksen kaupallistaminen
Helsingin yliopiston korkeatasoinen tutkimus ja sen tuloksena syntyvät innovaatiot hyödyttävät laajasti yhteiskuntaa. Globaalisti vaikuttavat innovaatiot, kaupallistamisprojektit, keksinnöt ja patentit tuovat tutkimuksen eri sektorien käyttöön ja tarjoavat monia yhteistyömahdollisuuksia. Olemme myös kasvualusta startupeille sekä tutkimukseen pohjautuville spinouteille.
Maailmanluokan tutkimuksesta merkityksellisiä ratkaisuja

Luomme, kiihdytämme ja kaupallistamme huippututkimukseen perustuvia innovaatioita. Parhaimmillaan niistä versoaa kasvutarinoita, jotka luovat hyvinvointia ja kestävämpää tulevaisuutta.​ Kasvatamme tiedepohjaisten innovaatioiden vaikuttavuutta yhdessä yritysten ja sijoittajien kanssa tuomalla ratkaisut meidän kaikkien käyttöön.

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS)

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS) on Helsingin yliopiston teknologiansiirtoyritys (TTO). Se tukee yliopiston huippututkimusryhmiä muuttamaan tieteeseen perustuvia keksintöjään kaupallisesti menestyväksi liiketoiminnaksi. HIS:n asiantuntijat arvioivat tutkimuksessa syntyneiden ideoiden ja keksintöjen kaupallista merkitystä ja auttavat tutkijoita muun muassa kaupallistamisrahoituksen hankkimisessa, teknologioiden lisensoinnissa, patenttisuojan varmistamisessa sekä spinout-yritysten perustamisessa. HIS toimii sillanrakentajana spinout-yritysten ja sijoittajien välillä ja auttaa yritysten organisaatioiden muodostamisessa.

Esimerkkejä kaupallistamishankkeista
Esimerkkejä spinouteista