Tutkimuksen kaupallistaminen

Helsingin yliopiston korkeatasoinen tutkimus ja sen tuloksena syntyvät innovaatiot hyödyttävät laajasti yhteiskuntaa. Globaalisti vaikuttavat innovaatiot, kaupallistamisprojektit, keksinnöt ja patentit tuovat tutkimuksen eri sektorien käyttöön ja tarjoavat monia yhteistyömahdollisuuksia. Olemme myös kasvualusta startupeille sekä tutkimukseen pohjautuville spinouteille.
Maailmanluokan tutkimuksesta merkityksellisiä ratkaisuja

Luomme, kiihdytämme ja kaupallistamme huippututkimukseen perustuvia innovaatioita. Parhaimmillaan niistä versoaa kasvutarinoita, jotka luovat hyvinvointia ja kestävämpää tulevaisuutta.​ Kasvatamme tiedepohjaisten innovaatioiden vaikuttavuutta yhdessä yritysten ja sijoittajien kanssa tuomalla ratkaisut meidän kaikkien käyttöön.

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy on Helsingin yliopiston omistama teknologiansiirtoyritys (TTO). Se tukee yliopiston huippututkimusryhmiä tutkimuksen kaupallistamisessa eli muuttamaan tieteeseen perustuvia keksintöjä kaupallisesti menestyväksi liiketoiminnaksi. Helsingin Innovaatiopalveluiden asiantuntijat arvioivat tutkimuksessa syntyneiden ideoiden ja keksintöjen kaupallista potentiaalia ja auttavat tutkijoita muun muassa kaupallistamisrahoituksen hankkimisessa, teknologioiden lisensoinnissa, patenttisuojan varmistamisessa sekä spinout-yritysten perustamisessa. Innovaatiopalvelut toimii lisäksi sillanrakentajana spinout-yritysten ja sijoittajien välillä ja auttaa yritysten organisaatioiden muodostamisessa.

Käynnissä olevat kaupallistamishankkeet

Helsingin yliopiston neljällä eri kampuksella tehtävästä tutkimuksesta syntyy tiedeinnovaatioita, joista osalla on merkittävää kaupallista potentiaalia.

Tutustu käynnissä oleviin kaupallistamishankkeisiin ja innovaatioihin.