Yhteystiedot ja ohjaus

Tarvitsetko apua? Etsitkö ohjaajaa? Tällä sivulla on tohtoriohjelman hallintohenkilöstön yhteystiedot ja tietoa tohtoriohjelman johtoryhmästä.

Ohjeet opinto-oikeushakuun löydät vasemmalla olevasta valikosta kohdasta "Hae tutkinnonsuoritusoikeutta".

Jos olet lukenut kaikki ohjeet, ja sinulla on vielä kysyttävää jatko-opintoihin hakemisesta, ole yhteydessä hakuneuvontaan: phd-admissions@helsinki.fi
Johtaja
Yhteystiedot

Helsingin yliopiston tutkijakoulu, humanistis-yhteiskuntatieteelliset tohtoriohjelmat
(yleistä tietoa tohtorikoulutuksesta):
uhds-office@helsinki.fi

Valtiotieteellisen tiedekunnan jatko-opintopalvelut
(tohtorintutkinnon suoritusoikeuden hakemiseen ja väitöskirjojen tarkastamiseen liittyvät kysymykset):
valt-postgrad@helsinki.fi

Suunnittelija:
Raili Koivuniemi
citycentre-dp@helsinki.fi

Johtoryhmä

Kuinka löydän ohjaajan?

Yksi tärkeimmistä tehtävistäsi ennen hakemuksen jättämistä on löytää sopivat ohjaajat väitösprojektillesi. Koska ohjaajien löytäminen ei aina ole ihan helppoa, alle on koottu muutamia vinkkejä siitä, kuinka etsinnöissä kannattaa edetä:

  • Aloita ajoissa. Ja kun sanomme ajoissa, tarkoitamme kuukausia, emme viikkoja. Sopivien ohjaajien löytämiseen kuluu usein hyvin paljon aikaa.
  • Perehdy taustoihin. Saat todennäköisemmin myönteisen vastauksen, kun lähestyt tutkijoita, joiden tutkimusintressit vastaavat omiasi. Lähesty ohjaajan etsimistä samalla tavalla kuin lähestyisit työnhakua – saman yleisluontoisen viestin lähettäminen laajalle vastaanottajajoukolle johtaa harvoin toivottuun lopputulokseen. Tutustu ohjaajien tutkimusprofiileihin ja keskity yhteydenotoissa tutkijoihin, joiden kanssa sinulla on yhteneviä tutkimusintressejä.
  • Huomioi yksityiskohdat. Ainakin yhden ohjaajistasi tulee olla pysyvässä tai pitkäaikaisessa työsuhteessa siihen tiedekuntaan, jonka tutkinnonsuoritusoikeutta haet. Ainakin yhdellä ohjaajista täytyy myös olla dosentin arvo tai vastaava tieteellinen pätevyys. Kun löydät mahdollisia ohjaajia, varmista jatkokeskusteluissa, että ainakin yksi ohjaajistasi täyttää nämä ehdot.
  • Ole täsmällinen. Ohjaajat saavat paljon sähköpostia. Kun lähestyt mahdollista ohjaajaa, esittele aiheesi ja motivaatiosi selkeästi ja napakasti, jotta ohjaajan on helppo arvioida vaikuttavatko suunnitelmasi kiinnostavilta ja toteutuskelpoisilta.
  • Ole kärsivällinen ja varaudu pettymyksiin. Ohjaajaa etsiessäsi saat mahdollisesti useita kieltäviä vastauksia – toisinaan sinulle ei ehkä vastata lainkaan. Joskus aiheesi ei yksinkertaisesti sovi yhteen ohjaajan asiantuntemuksen ja intressien kanssa, ja toisinaan ohjaajan uusien ohjattavien kiintiö on jo täynnä tai hän ei muista syistä voi ottaa uusia ohjattavia. Jos saat kielteisen vastauksen, siirry etsinnöissä eteenpäin. Huomaathan myös, että erityisesti jos aiheesi edustaa pientä tutkimusalaa, on mahdollista, että sopivia ohjaajia ei Helsingin yliopistosta yksinkertaisesti löydy. Tällöin ainoa mahdollisuutesi on jatkaa etsintöjä ja siirtää hakemista myöhemmäksi – tai kääntää katseesi johonkin toiseen yliopistoon, jossa mahdollisuudet asiantuntevan ohjaajan löytämiseen ovat paremmat.

Alta löydät listauksen tohtoriohjelman tämänhetkisistä ohjaajista. Lista on suuntaa antava ja sen tarkoituksena on auttaa sinut alkuun. Ohjaajien nimet on linkitetty kunkin ohjaajan henkilökohtaiseen profiiliin Helsingin yliopiston tutkimusportaalissa, jonka kautta pääset tutustumaan ohjaajien tutkimusintresseihin tarkemmin.

Tutkimusportaalista voit etsiä henkilöitä myös esimerkiksi tutkimukseesi liittyvien avainsanojen avulla. Huomaa kuitenkin, että portaali listaa kaikki Helsingin yliopistoon jollakin tavalla affilioituneet tutkijat – mukaan lukien nykyiset väitöskirjatutkijat, joita ei pitäisi vielä harkita ohjaajiksi. Jos löytämäsi henkilö on työsuhteessa yliopistoon, löydät profiilista yhteystiedot ja tehtävänimikkeen.

Ohjaajat tällä hetkellä

Tutkimusalue sopii eritoten opiskelijoille, jotka ovat opiskelleet sosiaalipsykologiaa tai sen lähioppiaineita ja ovat kiinnostuneet siitä, miten monimuotoisuus rakentuu ja miten sitä hallitaan ja miten ryhmien väliset suhteet organisoituvat yhteisöissä, järjestöissä ja yhteiskunnissa.

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Inga Jasinskaja-Lahti

 

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Anne Kouvonen ja Heikki Hiilamo

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Kris Clarke

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

 

Muut asiantuntijat:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Janne Hukkinen ja Petri Ylikoski

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

 

Muut asiantuntijat:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Matti Nelimarkka ja Mikko Myrskylä.

Lisätietoa Yhteiskuntadatatieteestä ja tilastollisesta väestötieteestä  the Centre for Social Data Science (CSDS) (englanniksi).

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Sirpa Wrede ja Lena Näre

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

Muut asiantuntijat:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Janne Kivivuori ja Antti Latvala

 

Muut asiantuntijat:

 

Tutkimusalueen johtoryhmä:

Muut asiantuntijat:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Petteri Repo

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

 

Muut asiantuntijat:

Tutkimusalueen yhteyshenkilö: Kati Rantala

Ohjaajat valtiotieteellisessä tiedekunnassa:

Muut asiantuntijat: