Usein kysyttyä liitteistä
Tälle sivulle on koottu liitteiden toimittamista koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä. Voit tutustua kysymyksiin ja niiden vastauksiin, mikäli olet epävarma jostain liitteiden toimittamiseen liittyvästä asiasta.

Meidän ei ole mahdollista tarkistaa, onko liitteesi tullut perille, ennen kuin se on käsitelty.

Jos olet ladannut liitteet hakujärjestelmään, voit itse tarkistaa kirjautumalla palveluun, ovatko liitteesi tallentuneet. Mikäli liitteissäsi on epäselvyyksiä tai puutteita, olemme sinuun yhteydessä ja pyydämme sinulta täydennystä.

Jos lähetit liitteet paperisena, olemme sinuun yhteydessä, kun liitteesi on käsitelty. Jos liitteesi ei ole tullut perille, lähetämme sinulle täydennyspyynnön.

Näet postilaatikkomme sijaintiosoitteen sivulta Hakemuksen liitteet kohdasta ”Tuo asiakirjat itse”.

Hakija vastaa liitteiden toimittamisesta hakijapalveluihin. Mikäli liite ei ole tullut postitse perille määräajassa, hakijan hakemus voidaan hylätä. Huomaathan, että paperiliitteen on oltava perillä liitteiden toimitusajan umpeutuessa. Postileima samalta päivältä ei siis riitä. Suosittelemme varaamaan postin kulkuun riittävästi aikaa. Lähetämme kuittaukset tai täydennyspyynnöt paperisena toimitetuista liitteistä vasta kun ne on käsitelty.

Jos haet englanninkieliseen kandiohjelmaan (Bachelor’s Programme in Science), sinun täytyy toimittaa hakemuksesi liitteenä kopio passistasi, henkilökortistasi tai oleskeluluvastasi. Jos olet Suomen kansalainen, sinun ei tarvitse toimittaa henkilöllisyystodistustasi.

Yhteishaussa, avoimen väylän haussa ja siirtohaussa emme pyydä hakemuksesi liitteenä henkilöllisyystodistustasi.

Riippuu, missä haussa haet. Joissain hauissa sinun täytyy toimittaa liitteesi virallisesti oikeaksi todistettuina jo hakuvaiheessa, kun taas joissain riittää, että toimitat liitteet virallisesti oikeaksi todistettuina vasta, jos tulet hyväksytyksi. Lue tarkemmat ohjeet hakukohtaisista liiteohjeista, joihin pääset sivulta Hakemuksen liitteet.

Jos listasta ei löydy maata, jossa olet tutkintosi suorittanut, sinun ei tarvitse noudattaa maakohtaisia erityisvaatimuksia, vaan voit toimittaa liitteesi tavanomaisella tavalla virallisesti oikeaksi todistettuna. Katso hakukohtaisista liiteohjeista tarkempaa tietoa ja tarkista esimerkiksi, täytyykö sinun toimittaa liitteesi virallisesti oikeaksi todistettuna jo hakuvaiheessa, vai vasta jos tulet hyväksytyksi.

Voit hakea maisteriohjelmaan, vaikkei tutkintosi ole vielä valmistunut hakuajan päättymiseen mennessä. Tällöin sinun ei tarvitse hakuaikana toimittaa tutkintotodistustasi, vaan riittää, että toimitat virallisen opintosuoritusotteesi. Huomaathan, jos sinut valitaan maisteriohjelmaan, valintapäätös on ehdollinen ja sinun on valmistuttava ja toimitettava tutkintotodistuksesi elokuun loppuun mennessä.

Korotuksesi huomioidaan automaattisesti. Sinun ei myöskään tarvitse toimittaa vuoden 1990 tai sen jälkeen suoritetuista ylioppilastutkinnoista liitettä, vaan hakijapalvelut saa tiedon suorituksistasi automaattisesti. Myös keväällä 2023 tehtävät korotukset huomioidaan automaattisesti.

Mikäli olet tutustunut huolellisesti liitteiden toimittamista koskeviin ohjeisiimme ja tämän sivun kysymyksiin, etkä ole löytänyt vastausta kysymykseesi, voit kysyä liitteistä seuraavista osoitteista:

Huomaathan että liitekäsittelijämme eivät anna väliaikatietoja liitteidesi käsittelyn tilasta. Lähetämme sinulle kuittausviestin tai täydennyspyynnön sitten kun liitteesi on tarkistettu.