Avoin yliopisto: Osuustoiminta
Osuustoiminta kuuluu ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmaan.

Osuustoiminta-opintojen ytimessä ovat osuustoiminnan idea, sen yhteiskunnallinen merkitys sekä osuuskunta yritysmuotona. Opintokokonaisuuden aiheita ovat osuustoiminnan periaatteet ja käytännöt, niiden soveltaminen yritystoimintaan, yhteisötalous, kolmas sektori ja osuustoiminnalliset uudet ratkaisumallit. Osuustoimintaa tarkastellaan sekä suuren osuustoiminnan että pienosuustoiminnan näkökulmasta.

Opinnot sopivat kaikille asiasta kiinnostuneille ja yhteisyrittäjyyttä jo tunteville, kuten osuuskuntayrittäjille ja osuuskuntien luottamushenkilöille.

Osuustoiminnan ja yhteisötalouden opinnot järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston Mikkelissä sijaitsevan Ruralia-instituutin kanssa.

Opintokokonaisuudesta toteutetaan Avoimessa yliopistossa 15 op ja opetus on verkko-opetusta.

Osuustoiminnan yksittäiset kurssit

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot 

Voit opiskella osuustoiminnan opintotarjonnasta sinulle sopivia yksittäisiä kursseja yhteensä 15 op. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Perusopinnoista järjestetään opintojaksot: Osuustoiminnan arvot ja periaatteet 5 op, osuuskuntaoikeus 5 op ja osuustoiminnallisuus eri yritysmuodoissa 5 op. Syksyn 2021 opetuksen tiedot julkaistaan viimeistään heinäkuussa ja kevään 2022 viimeistään marraskuussa.

Yksittäiset kurssit Opintojaksot järjestetään sekä syksyllä että keväällä.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

 

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.