Avoin yliopisto: Ravitsemustiede
Ravitsemustieteen opinnot kuuluvat Ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmaan. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajemman opintokokonaisuuden (15–25 op).

Ravitsemustieteen opinnoista saat perustiedot muun muassa ravintoaineista, elintarvikkeiden koostumuksesta, ihmisen fysiologiasta, erityisruokavalioista sekä ravinnon yhteyksistä terveyteen ja liikuntaan.

Tieteenalana ravitsemustiede pohjautuu kemiaan ja fysiologiaan, mutta se kytkeytyy myös moniin sosiaalisiin, taloudellisiin, kulttuurisiin ja psykologisiin ruokaan liittyviin kysymyksiin.

Ravitsemustieteen opintokokonaisuudet ja yksittäiset kurssit

Ravitsemustieteessä tutkitaan ruokaa ja ravintoa monitieteisesti. Ravitsemustieteen opinnot sopivat kaikille ihmisen ravitsemuksesta ja ruokakäyttäytymisestä kiinnostuneille.

Voit opiskella ravitsemustieteen opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa opintokokonaisuuden. HNFB-1000 Ravitsemustieteen perusteet -kokonaisuuden voi suorittaa joko 15 op:n tai 25 op:n laajuisena. Opiskelija voi suorittaa kaikki tarjolla olevat kurssit, mutta vain 15 op  tai 25 op sidotaan kokonaisuudeksi.

Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta:
lv 2020-2021, AY930001
lv 2019-2020, AY930001

HNFB-1000 Ravitsemustieteen perusteet -kokonaisuuden voi suorittaa joko 15 op:n tai 25 op:n laajuisena. Opiskelija voi suorittaa kaikki tarjolla olevat kurssit, mutta vain 15 op  tai 25 op sidotaan kokonaisuudeksi.

Tutkintotavoitteinen opiskelu:
Jaksot: HNFB-112 Ravitsemusfysiologia, HNFB-121 Kansanravitsemus ja HNFB-122 Elintarvikkeet ruokavalioissa (vähintään arvosanalla 3/5) ovat vaatimuksena, jos haluaa hakea elintarviketieteiden, molekyylibiotieteiden tai biologian kandiohjelmista Ihmisten ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmaan.

 

Pakolliset kurssit 15 op:n kokonaisuuden pakolliset jaksot: HNFB-122 Elintarvikkeet ruokavalioissa 5 op, HNFB-112 Ravitsemusfysiologia 5 op ja HNFB-121 Kansanravitsemus 5 op.
Valitse 25 op kokonaisuuteen kaksi jaksoa seuraavista 25 op:n kokonaisuuteen liitetään pakollisten lisäksi kaksi jaksoa seuraavista: HNFB-111 Anatomian ja fysiologian perusteet 5 op, HNFB-123 Erityisruokavaliot 5 op ja AY930001 Liikunta ja ravitsemus 5 op.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen