Ravitsemustieteen opinnoista saat perustiedot muun muassa ravintoaineista, elintarvikkeiden koostumuksesta, ihmisen fysiologiasta, erityisruokavalioista sekä ravinnon yhteyksistä terveyteen ja liikuntaan.
Tieteenalana ravitsemustiede pohjautuu kemiaan ja fysiologiaan, mutta se kytkeytyy myös moniin sosiaalisiin, taloudellisiin, kulttuurisiin ja psykologisiin ruokaan liittyviin kysymyksiin.
Ravitsemustieteessä tutkitaan ruokaa ja ravintoa monitieteisesti. Ravitsemustieteen opinnot sopivat kaikille ihmisen ravitsemuksesta ja ruokakäyttäytymisestä kiinnostuneille.
Voit opiskella ravitsemustieteen opintotarjonnasta joko sinulle sopivia yksittäisiä kursseja tai suorittaa opintokokonaisuuden. HNFB-1000 Ravitsemustieteen perusteet -kokonaisuuden voi suorittaa joko 15 op:n tai 25 op:n laajuisena. Opiskelija voi suorittaa kaikki tarjolla olevat kurssit, mutta vain 15 op tai 25 op sidotaan kokonaisuudeksi.
Joihinkin kursseihin voi liittyä esitietovaatimuksia. Tarkemmat tiedot löydät kurssin sivulta. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssi kerrallaan.
Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot Opintotarjonnan hausta:
lv 2020-2021, AY930001
lv 2019-2020, AY930001
HNFB-1000 Ravitsemustieteen perusteet -kokonaisuuden voi suorittaa joko 15 op:n tai 25 op:n laajuisena. Opiskelija voi suorittaa kaikki tarjolla olevat kurssit, mutta vain 15 op tai 25 op sidotaan kokonaisuudeksi.
Tutkintotavoitteinen opiskelu:
Jaksot: HNFB-112 Ravitsemusfysiologia, HNFB-121 Kansanravitsemus ja HNFB-122 Elintarvikkeet ruokavalioissa (vähintään arvosanalla 3/5) ovat vaatimuksena, jos haluaa hakea elintarviketieteiden, molekyylibiotieteiden tai biologian kandiohjelmista Ihmisten ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelmaan.
Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.
Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.
Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!
Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen