Avoin yliopisto: Elämänkatsomustieto
Elämänkatsomustieto on monitieteinen opintokokonaisuus, joka koostuu käytännöllisen ja teoreettisen filosofian, kasvatus- ja uskontotieteen sekä kulttuuri- ja sosiaaliantropologian opinnoista.

Elämänkatsomustieto on monitieteinen oppiaine, jota opetetaan uskonnon sijasta uskontokuntiin kuulumattomille. Helsingin yliopistossa elämänkatsomustiedon opintokokonaisuudet on suunniteltu luokan- ja aineenopettajiksi aikoville, mutta ne sopivat myös yleissivistäviksi opinnoiksi.

Opinnot koostuvat käytännöllisen ja teoreettisen filosofian, kasvatus- ja uskontotieteen sekä kulttuuri- ja sosiaaliantropologian  opinnoista. Asioita lähestytään pohdiskelevasti ja keskustellen. Tavoitteena on antaa tietoa kulttuurien ja uskontojen merkityksestä ihmisille sekä lisätä eettisiä valmiuksia ja suvaitsevaisuutta.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Elämänkatsomustiedon opinnot

Avoimessa yliopistossa voit suorittaa elämänkatsomustiedon perusopinnot 30 op ja yksittäisiä aineopintojen opintojaksoja.

Johdatus elämänkatsomustietoon -kurssia ei järjestetä joka vuosi. Kurssi järjestetään seuraavan kerran kesällä 2021 (alk. 10.8.2021)

Elämänkatsomustiedon perusopinnot 30 op, lkv. 2020-2021 Voit suorittaa opintoja haluamassasi järjestyksessä.
Elämänkatsomustiedon perusopinnot 30 op, lkv. 2021-2022 Voit suorittaa opintoja haluamassasi järjestyksessä.

Aineopinnoista voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja.

Elämänkatsomustiedon aineopintoja lkv. 2020-2021 Aineopintojen opintojaksoja voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä eivätkä ne edellytä perusopintojen suorittamista.
Elämänkatsomustiedon aineopintoja lkv. 2021-2022 Aineopintojen opintojaksoja voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä eivätkä ne edellytä perusopintojen suorittamista.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen