Avoin yliopisto: Elämänkatsomustieto
Elämänkatsomustieto on monitieteinen opintokokonaisuus, joka koostuu käytännöllisen ja teoreettisen filosofian, kasvatus- ja uskontotieteen sekä kulttuuri- ja sosiaaliantropologian opinnoista. Osa opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajempaa opintokokonaisuutta (30 op).

Elämänkatsomustieto on monitieteinen oppiaine, jota opetetaan uskonnon sijasta uskontokuntiin kuulumattomille. Helsingin yliopistossa elämänkatsomustiedon opintokokonaisuudet on suunniteltu luokan- ja aineenopettajiksi aikoville, mutta ne sopivat myös yleissivistäviksi opinnoiksi.

Opinnot koostuvat käytännöllisen ja teoreettisen filosofian, kasvatus- ja uskontotieteen sekä kulttuuri- ja sosiaaliantropologian  opinnoista. Asioita lähestytään pohdiskelevasti ja keskustellen. Tavoitteena on antaa tietoa kulttuurien ja uskontojen merkityksestä ihmisille sekä lisätä eettisiä valmiuksia ja suvaitsevaisuutta.

Elämänkatsomustiedon opinnot

Avoimessa yliopistossa voit suorittaa elämänkatsomustiedon perusopinnot 30 op ja yksittäisiä aineopintojen opintojaksoja.

Johdatus elämänkatsomustietoon -kurssia ei järjestetä joka vuosi. Kurssi järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2022. Kurssi on yhteisopetusta ja opetus on päiväsaikaan.

Elämänkatsomustiedon perusopinnot 30 op Voit suorittaa opintoja haluamassasi järjestyksessä.

Aineopinnoista voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja.

Elämänkatsomustiedon aineopintoja Aineopintojen opintojaksoja voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä eivätkä ne edellytä perusopintojen suorittamista.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen