Opiskelijoiden kokemuksia

Millaista on opiskella eläinlääketieteen koulutusohjelmassa?

Ensimmäinen lukuvuosi

Ensimmäisenä lukuvuonna keskitytään terveen elimistön rakenteiden ja toiminnan opetteluun. Heti syksyllä päästään käsiksi myös käytännön harjoituksiin, kun anatomian leikkelyt eli dissektiot ja laboratoriotyöt alkavat. Etenkin leikkelysalissa vietetään ykkösellä paljon aikaa, ja vaikka se aluksi monia jännittää, tottuu siihen nopeasti. Lisäksi tutustutaan mikroskopoinnin maailmaan, kun elimistön rakenteita tutkitaan myös histologisista näytteistä. Lukuvuoden lopuksi opiskellaan eri eläinlajien hyvinvointiin ja käyttäytymiseen liittyviä asioita.

Mikä oli parasta ensimmäisenä lukuvuonna (C-77:n ajatuksia)

"Se, kun dissektioissa tajuaa, miten se anatomia oikeasti menee, kun ensin on opetellut vaan teoriassa."

“Ite oon tykänny tosta vapaavalintaisesta varsasitteröinnistä, ku pääsee jo ekana vuonna käytännön hommiin”

“Parasta on, kun saa tarkempia selityksiä lukiossa opittuihin asioihin.”

“Mun mielestä on ollut parasta huomata, et vähitellen on vaan oppinut asioita. Koko vuoden oon miettiny, et oonko huono ja opinko mitään. Mut jos tarkemmin miettii, ni osaa vaikka mitä! Latina ei oo enää ihan vierasta, anatomian kirjoista saa jotain tolkkua ja tuotantoeläimistäki tiiän paljon enemmän kuin silloin syksyllä orientaatioviikolla.”

“Musta on ollu super ihanaa huomata kuinka paljon meijän proffat välittää meijän oppimisesta ja kuinka avuliaita ne on ja kuinka kiinnostuneilt ne itekki vaikuttaa vaik ne on luennoinu samoi luentoja jo vuosia”

Opiskelijat kertovat – eläinlääketieteen koulutusohjelma

Millaista on opiskella eläinlääketieteen koulutusohjelmassa? Tutustu opiskelijatarinoiden kautta opiskelijoiden kokemuksiin.