Tutustu meihin

Tiedekuntamme korkeatasoinen tutkimus ulottuu elämän molekyylitason rakenteiden selvittämisestä suuriin ekosysteemitason kysymyksiin. Asiantuntemuksemme ja sen varaan rakentuva koulutus auttaa ratkaisemaan ajankohtaisia ympäristöä, luontoa ja ihmisen hyvinvointia koskevia haasteita. Tutkijamme ovat mukana lukuisissa kansainvälisissä verkostoissa ja yhteiskunnallisissa toimielimissä.

Tiedekunnan toimintayksiköt sijaitsevat Helsingissä Viikin kampuksella ja Lahdessa Lahden yliopistokampuksella. Biologiset tutkimusasemamme ovat Hangon Tvärminnessä, Hämeenlinnan Lammilla ja Enontekiön Kilpisjärvellä. 

Tutkimus

Kansainvälisten ja korkeatasoisten tutkimusryhmiemme tuloksia tarvitaan ratkottaessa ihmisen ja luonnon hyvinvoinnin haasteita. Tutkimusinfrastruktuurimme  ovat tutkimuksen tekemisen perusedellytys. Tiedekuntamme on mukana lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimus- ja tutkimusinfrastruktuurien verkostoissa.

Vuonna 2023
Tutkimusohjelmat ja -asemat sekä tutkimusryhmät ja -infrastruktuurit
Opiskelijat ja tutkinnot

Tiedekuntamme on tutkimusintensiivinen, joten uudet kehittyvät tutkimusmenetelmat näkyvät myös opetuksessamme. Myös useimmat maisterintutkielmat tehdään tutkimusryhmissä.

    Vuonna 2023
    Yhteistyö
    Tervetuloa Viikin kampukselle!

    Englanninkielinen video esittelee Viikin kampuksella tapahtuvaa tutkimusta, opetusta ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta, tiedekuntien tutkimusasemia, kampuksella olevia muita toimijoita sekä kampuksen ympäristöä.