Ilmoittautumis- ja maksuehdot

Ilmoittautumis- ja maksuehdot 16.7.2016 alkaen

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto toteuttaa opinnot. Opintomaksut ovat arvonlisäverottomia (veroton koulutuspalvelu, AVL 39 §). Avoin yliopisto pidättää itsellään oikeuden opinto-ohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin.

Nämä ilmoittautumis- ja maksuehdot eivät koske niitä yhteistyöoppilaitosten opiskelijoita, jotka maksavat opintomaksunsa kokonaisuudessaan suoraan yhteistyöoppilaitokselle.

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto
y-tunnus 0313471-7
PL 9 (Siltavuorenpenger 3 A)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO
avoin-yleinen[at]helsinki.fi

Opiskeluun liittyvät ohjeet

Ilmoittautumisen sitovuus

 • Ilmoittautuminen Avoimen yliopiston opintoihin on aina sitova.
 • Opintomaksu maksetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä. Maksettuja opintomaksuja ei hyvitetä.
 • Opiskelupaikan jonottaminen (varasijapaikka) ei kuitenkaan sido sinua mihinkään. Varasijapaikka ei oikeuta osallistumaan opetukseen tai tentteihin.

Opinto-oikeus

 • Opintomaksu oikeuttaa osallistumaan opinto-ohjelman opintoihin sekä opinto-ohjelmassa mainittuihin tentteihin.
 • Opinto-oikeus on voimassa ohjelman mukaisissa opintojaksoissa sekä tenteissä. Opinto-oikeudet ja ilmoittautumistiedot näkyvät verkkopalvelun Omat sivut -osiossa.
 • Jos opintokokonaisuus sisältää valinnaisia opintojaksoja, kokonaisuuden maksu kattaa vain ne jaksot, jotka sisältyvät kokonaisuuden minimiopintopistemäärään. Yli menevistä jaksoista peritään lisämaksu.

Ilmoittautumisen peruminen

 • Jos et voi osallistua opintojaksolle, muista perua osallistumisesi. Näin luovutat paikan jollekin jonossa olevalle. Voit perua osallistumisesi opintojen alkuun saakka verkkopalvelun Omat sivut -osion kohdassa Osallistumistiedot.
 • Peruminen sairauden vuoksi ennen opintojen alkamista: ota välittömästi yhteyttä avoin-yleinen[at]helsinki.fi, mikäli et pysty aloittamaan opintoja sairauden (esitettävä sairauslomatodistus) takia. Tällöin hyvitämme opintojakson hinnasta 75 euroa ylittävän osan. Rahanpalautuksen maksamme noin kuukauden kuluessa.
 • Avoin yliopisto peruu opetuksen: Jos joudumme perumaan opetuksen ilmoittautuneiden vähäisen määrän tai muun vastaavan syyn vuoksi, hyvitämme opintomaksusta 100 %. Rahanpalautuksen maksamme noin kuukauden kuluessa.

Maksuehdot

 • Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat yliopistolakiin (24.7.2009/558) sekä valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) ja asetuksen muutokseen (1436/2014).
 • Avoimen yliopiston maksut korkoineen ja kuluineen ovat julkisoikeudellisina saatavina ulosottokelpoisia ilman tuomiota tai päätöstä (Laki N:o 706/2007).

Maksutavat

 • Opintomaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkimaksuna (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki ja Ålandsbanken) tai kortilla (Visa, Visa Debit, Visa Electron, MasterCard, Diners Club, American Express ja JBC). Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta.
 • Tiliotteella tai korttilaskulla maksun saajana näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksun Helsingin yliopiston Avoimelle yliopistolle.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelun tarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen Helsingin yliopistolle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2, Lutakonaukio 7
40100 JYVÄSKYLÄ
asiakaspalvelu@paytrail.com
Puh. 0207 181 830