Hyödyksi lukioissa

Studia Generalia -luentojen verkkovideotallenteita voi vapaasti hyödyntää lukio-opetuksessa. Jokaisesta luentosarjasta löytyy ajankohtaisia teemoja monilta tieteenaloilta.

• Voit valita kurssiisi sopivan luennon tai tuoda ryhmäsi paikan päälle kuuntelemaan ja osallistumaan yleisökeskusteluun. Samalla kuulet tieteenalasi ja oppiaineesi viimeisimpiä tutkimustuloksia. Linkit aiempien luentojen tallenteisiin löydät täältä.
  • Annamme mielellämme vinkkejä sopivista luennoista. Kuulemme myös mielellämme sekä opettajien että opiskelijoiden kokemuksia niistä. Ota yhteyttä! Yhteystiedot
  • Luentojen avulla voi paitsi käsitellä mielenkiintoisia tieteenaloja ja teemoja, myös tutustua Helsingin yliopistoon. Luentojen seuraaminen avaa ikkunan eri tieteenaloihin ja opiskelijat saavat aitoa kokemusta yliopiston oppiaineista ja yliopisto-opiskelusta. Kaikille avoimet yleisöluennot ovat erinomainen paikka esitellä yliopistomaailmaa oppilaillesi!
  • Studia Generalia-luennoilta lukiolainen voi löytää vinkkejä siitä, minkä oppiaineen opiskelu häntä kiinnostaisi lukion jälkeen.