Betala donationssumman tryggt via nätbetalningstjänsten. Du kan donera på nätet med alla finländska nätbanker och de flesta kreditkorten.
Du kan också enkelt göra en donation direkt via Mobilepay på numret 18623. Appen föreslår också rätt nummer om du söker på "Luomus".
Kom ihåg att skriva in din e-postadress (eller ditt telefonnummer) i meddelandefältet när du gör en Mobilepay-donation, eftersom endast betalarens namn och de tre sista siffrorna av telefonnumret förmedlas till Helsingfors universitet vid Mobilepay-donationer. Om du ger dina kontaktuppgifter får du information om donationsmedlens genomslag.
Stöd Luomus direkt genom en donation via kontoöverföring. Helsingfors universitets fonder administrerar donerade medel och styr dem till rätt donationsändamål enligt givarens önskemål.
Kontonummer: Nordea: IBAN = FI15 1660 3001 0767 70, BIC = NDEAFIHH
Mottagare: Helsingfors universitets fonder
Meddelande: Naturhistoriska centralmuseet Luomus/donationens ändamål/donatorns namn och kontaktuppgifter.
För donationer på minst 850 euro önskar vi att donatorn också fyller i ett donationsbrev.
Ett testamente till stöd för naturens mångfald.
Med hjälp av donationsmedel kan vi genomföra forskningsprojekt och nya utställningar samt erbjuda natur- och vetenskapsfostran.
Om du vill rikta din donation till ett visst forskningsprojekt eller besöksmål vid Naturhistoriska museet kontakta
Donatorrelationer, Helsingfors universitet, 029 41 21650 eller lahjoittajasuhteet@helsinki.fi
Privatpersoners, företags och organisationers materialdonationer kompletterar på ett unikt sätt museets samlingar. Till exempel är mammutfamiljen i utställningen Förändring i luften en donation från föreningen Istiden, som utöver mammutarna också har gjort modeller i naturlig storlek av bland annat ullhåriga noshörningar och jättehjortar. Djurmodellerna har gjorts under ledning av Helsingfors universitets experter.
När fladdermusprov samlades in på 1800-talet kunde ingen ana vad det skulle gå att få ut av det i framtiden. Tack vare moderna dna-baserade metoder kan vi i dag utreda till exempel vilka insekter fladdermöss åt för över 200 år sedan. Genom att jämföra sådana data med dagens fladdermöss kan vi studera förändringar i insektsbeståndet. Vi kan inte veta vad vi en dag kan få reda på med hjälp av de nya metoder som utvecklas.
Har du frågor om Luomus eller donationer? Kontakta oss!
Donatorrelationer, Helsingfors universitet, 029 41 21650 eller lahjoittajasuhteet@helsinki.fi
Helsingfors universitet har penninginsamlingstillstånd RA/2020/737, beviljat av Polisstyrelsen 18.6.2020. Tillståndet gäller i hela landet med undantag av Åland.