Tutkimusyhteistyö yrityksille
Helsingin yliopiston monialainen tutkimus tarjoaa lähes rajattomasti yhteistyömahdollisuuksia yrityksille. Tarjoamme palveluita lyhytkestoisesta konsultaatiosta vuosien pituisiin yhteistyö- ja kehittämisprojekteihin. Etsimme yhteistyölle aina parhaan mahdollisen tavan, yhdessä sopien. Tutustu palveluihimme ja ota meihin yhteyttä.
Tutustu palveluihimme

Elinkeinoelämä, teollisuus, järjestöt ja julkiset organisaatiot voivat hyödyntää Helsingin yliopiston resursseja ja osaamista tilaamalla tutkimusta. Yliopiston tutkijoiden osaaminen on kansainvälistä huippua ja tutkimusinfrastruktuurien kokonaisuus on merkittävä. 

Helsingin yliopistolla työskentelee noin 4 500 tutkijaa. Asiantuntemusta ja osaamista löytyy useilta aloilta. Monet tutkijat ovat valmiita auttamaan yrityksiä tutkimustyössä ja tuotekehityksessä. Kerro tarkemmin, millaista apua tarvitset ja arvioidaan yhdessä, miten voimme auttaa. Tyypillisesti tilaustutkimukset ovat melko lyhyitä ja täsmällisiä tutkimusprojekteja, jotka kestävä muutamista päivistä useisiin kuukausiin. 

Ota yhteyttä yritysyhteistyötiimiimme ja kerro mitä toivot!

Yhteistyöprojektit ja -hankkeet syntyvät yhteisestä tieteellisestä intressistä tai yrityksen selkeästä tarpeesta. Yliopiston ja yritysten yhteistyöprojekteille voidaan mahdollisuuksien mukaan hakea myös julkista rahoitusta.  

Riippuen tarpeistasi voimme tehdä tutkimusta tasavertaisina kumppaneina. Yhteishankkeessa jaamme tutkimuksen kustannukset ja riskit. Yliopisto voi toimia myös keskeisenä kumppanina yrityksen innovaatioekosysteemissä. 

Yliopisto julkaisee tutkimustulokset, kun aika on siihen kypsä. Yhteistyöprojektit voivat olla yrityksille aivan yhtä hyödyllisiä kuin tilaustutkimuksetkin. Monesti käsittelemme myös yritysten tarjoamaa dataa.

Yliopistolla on käytössään huomattava määrä erilaisia laboratorioita ja teknologiaa erikoistenkin analyysien tekemiseen. Jos kaupalliset laboratoriot eivät voi tarjota haluamiasi analyysejä, kannattaa kysyä apua meiltä. Ammattilaisemme osaavat yllättäviä asioita.

Tarjoamme tutkijoiden ja yritysten käyttöön monipuolisia infrastruktuureitamme. Käytössämme on mm. kasvihuoneita, erilaisia biopankkeja sekä elävien kasvien ja mikrobien kokoelmia. Käytämme uusimpia elektronimikroskooppeja, teleskooppeja, tutkimusaluksia ja näytteenottolaitteistoja niin maalla, merellä kuin ilmassa. 

Hae tutkimusportaalistamme tutkimusinfrastruktuureja, jos arvelet, että meillä on käytössämme tarvitsemaasi teknologiaa. Kunkin infrastruktuurin omistajatiedekunta tai muu yksikkö on merkitty tutkimusportaaliin. Yksiköltä saat lisätietoa käyttömahdollisuuksista.

Helsingin Innovaatiopalvelut (HIS) toimii Helsingin yliopiston omistamien immateriaalioikeuksien (IP:n) kaupallistajana. HIS pyrkii aktiivisesti kaupallistamaan huippututkimuksesta syntyneistä tuloksista esim. perustamalla spinout-yhtiöitä ja lisensoimalla tai myymällä liikeideoita ja uusia, omistamiaan teknologioita.

HIS tukee yrityksiä ja sijoittajia muun muassa

  • tarjoamalla tietoa saatavilla olevasta yliopiston omistamasta IP:stä
  • tarjoamalla tietoa uusista kehitteillä olevista teknologioista sekä myöhäisen vaiheen kaupallistamisprojekteista, jotka ovat lähellä spinout-yhtiön perustamista ja sijoittajasuhteiden rakennusvaiheessa
  • käymällä myynti- ja lisensointineuvotteluita liittyen yliopiston omistamaan IP:hen
  • rakentamalla tiimejä spinout-yrityksille yhdistäen kyvykkäitä johtotason osaajia erinomaisiin kaupallistamisprojekteihin.

Jos olet teollisuuskumppani, joka olet kiinnostunut lisensoitavista tai innovatiivisista tai myytävistä tieteeseen perustuvista teknologioista tai uusia sijoituskohteita etsivä sijoittaja, niin HIS on ensisijainen yhteyskumppanisi Helsingin yliopistossa.

Jos olet ammattitaitoinen sekä yrittäjähenkinen ja etsit roolia uudessa tiedepohjaisessa yrityksessä, HIS auttaa löytämään optimaalisessa vaiheessa olevan Helsingin yliopiston projektin. 

Ota yhteyttä Helsingin Innovaatiopalvelut (HIS) tiimiin.

Lahjoittamalla tieteelle yrityksenne on mukana rakentamassa tulevaisuutta koulutuksella ja tutkimuksella sekä luomassa pohjaa uusien innovaatioiden kehittämiselle. Lahjoitusten ansiosta yliopisto voi tehdä merkittäviä uusia avauksia tutkimuksessa ja opetuksessa. Voitte lahjoittaa oman liiketoimintanne kannalta tärkeälle tieteenalalle, teille tutulle tutkimusryhmälle tai yleisesti Helsingin yliopistolle opintojen ja tutkimuksen tueksi.

Kerromme lahjoittajakumppanuuksista mielellämme osana yliopiston viestintää yhdessä sovittavalla tavalla.

Vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia. Lahjoitukset ovat aina vastikkeettomia.

Lahjoituksia ja muuta yritysyhteistyötä ohjaavat eettiset periaatteemme.

 

Näin aloitat yhteistyön yliopiston kanssa
Onnistumistarinoita
Yhdessä voimme tarjota lahjakkaimmille tutkijoille parhaimman perustan innovointiin.
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä – yhdessä löydämme sopivan tavan aloittaa yhteistyö. 

Lähetä sähköpostia businessteam@helsinki.fi 

Soita: 02941 58014