Science and Business in Dialogue
Yritykset ja elinkeinoelämän toimijat - tervetuloa mukaan kehittämään tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä eri tieteenaloilla. Science and Business in Dialogue on tapahtumasarja ja verkosto, joka kokoaa eri teemojen ympärille avainhenkilöitä yliopistolta, yrityksistä, valtionhallinnosta ja kaupunkien päättäjistä luomaan uusia ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin.
Ajankohtaista

Seuraava Science and Business in Dialogue järjestetään Tiedekulmassa 28.9.2022 klo 8.30-10.00 teemasta Kestävä sopeutuminen. Ohjelma päivittyy näille sivuille lähiaikoina!

Edellinen tilaisuus järjestettiin 24.5.2022 ja se toi yhteen tutkijat, yritysjohdon ja valtionhallinnon keskustelemaan teemasta Ukrainan sota, turvallisuuspoliittinen tilanne ja huoltovarmuus.

Verkostosta vauhtia yhteistyöhön

Helsingin yliopiston rehtorin isännöimä Science and Business in Dialogue on tapahtumasarja ja verkosto, jossa jaetaan konkreettisia esimerkkejä liike-elämän ja tutkimuksen yhteistyöstä sekä vinkkejä uusista yhteistyömahdollisuuksista. Haluamme edistää tutkijoiden ja elinkeinoelämän verkostoitumista ja yhdessä pohtia keinoja yhteistyön kehittämiseksi. Verkoston kautta yliopisto myös saa tärkeää tietoa yritysten koulutus- ja tutkimustarpeista sekä palautetta yhteistyökokemuksista.

”Haluamme tuoda esiin hyviä esimerkkejä tuloksekkaasta tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyöstä”, kertoi rehtori Jari Niemelä Science and Business in Dialogue -sarjan taustoista verkostoa perustettaessa.

Konkreettiset esimerkit voivat innostaa uusia yrityksiä ja tutkijoita kokeilemaan yhteistyötä.

”Yliopisto ja myös monet yritykset haluavat olla ratkaisemassa aikamme suuria haasteita, kuten ilmastonmuutos ja kaupungistuminen. Tämä onnistuu parhaiten yhdistämällä eri sektoreiden voimat, mutta se edellyttää toistemme toimintakulttuurien ja tavoitteiden entistä parempaa ymmärtämistä”, pohti Niemelä.

Science and Business in Dialogue tähtääkin juuri vuoropuhelun lisäämiseen ja verkostojen laajentamiseen. Tilaisuuksissa on tarkoitus avoimessa ilmapiirissä pohtia keinoja edistää yritysten ja yliopiston kumppanuutta.

Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa vauhdittaa tutkimuksen ja opetuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja relevanssia sekä innovaatioiden hyödyntämistä.

Haluamme tuoda esiin hyviä esimerkkejä tuloksekkaasta tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyöstä.
Tule mukaan verkostoon

Liity mukaan Science and Business in Dialogue -verkostoon, osallistu tilaisuuksiin tai tule kumppaniksemme järjestämään seuraava tilaisuus kanssamme!

Ota meihin yhteyttä liittyäksesi verkostoon.

Oletko ollut mukana onnistuneessa yhteistyöhankkeessa, josta haluaisit kertoa verkoston jäsenille? Tai haluaisitko nostaa keskusteluun tietyn teema-alueen tai yhteistyömuodon? Vinkkaa siitä meille: yhteiskuntasuhteet(at)helsinki.fi