Science and Business in Dialogue
Yritykset ja elinkeinoelämän toimijat - tervetuloa mukaan kehittämään tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä eri tieteenaloilla. Science and Business in Dialogue on tapahtumasarja ja verkosto, joka kokoaa eri teemojen ympärille avainhenkilöitä yliopistolta, yrityksistä, valtionhallinnosta ja kaupunkien päättäjistä luomaan uusia ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin.
Sarjan seuraava tilaisuus 27.10.

Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutti HELSUS ja Paulig ovat yhdessä selvittäneet ruuantuotannon alkupäässä syntyvää hävikkiä. Tervetuloa kuulemaan tämän ainutlaatuisen yhteishankkeemme tuloksista Science and Business in Dialogue -tilaisuuteemme. Uraauurtavassa tutkimuksessamme katse käännettiin kuluttajan sijaan alkutuotantoon, jossa syntyy jopa 54% hävikistä. Hävikin sijaan haluamme itse asiassa puhua ruokahukasta. Haluatko tietää miksi? Tule keskustelemaan kanssamme keinoista vähentää ruokahävikkiä alkutuotannossa!

Science and Business in Dialogue: Ruokahävikki alkutuotannossa - Case Paulig

27.10.2021 klo 8.30-10.00
Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, ja online

Ohjelma

8.15 Aamukahvi tarjolla Tiedekulmassa

8.30 Tervetulosanat, Kestävyystieteen instituutti HELSUS:n johtaja Anne Toppinen, HY, ja viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kaisa Lipponen, Paulig

Tutkimustulosten esittely, tutkija Marja Roitto, HY

Paneelikeskustelu:
vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen, Paulig,
apulaisprofessori Hanna Tuomisto, HY,
vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman, SOK,
Janne Saarikko, Food Ecosystems Accelerator,
moderaattorina erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, LUKE

Yhteinen keskustelu

Päätössanat, viestintäjohtaja Anu-Maaria Vaalama, Paulig

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.10. tästä linkistä. Voit osallistua tilaisuuteen joko paikan päällä Tiedekulmassa tai etänä.

Verkostosta vauhtia yhteistyöhön

Helsingin yliopiston rehtorin isännöimä Science and Business in Dialogue on tapahtumasarja ja verkosto, jossa jaetaan konkreettisia esimerkkejä liike-elämän ja tutkimuksen yhteistyöstä sekä vinkkejä uusista yhteistyömahdollisuuksista. Haluamme edistää tutkijoiden ja elinkeinoelämän verkostoitumista ja yhdessä pohtia keinoja yhteistyön kehittämiseksi. Verkoston kautta yliopisto myös saa tärkeää tietoa yritysten koulutus- ja tutkimustarpeista sekä palautetta yhteistyökokemuksista.

”Haluamme tuoda esiin hyviä esimerkkejä tuloksekkaasta tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyöstä”, kertoo rehtori Jari Niemelä Science and Business in Dialogue -sarjan taustoista.

Konkreettiset esimerkit voivat innostaa uusia yrityksiä ja tutkijoita kokeilemaan yhteistyötä.

”Yliopisto ja myös monet yritykset haluavat olla ratkaisemassa aikamme suuria haasteita, kuten ilmastonmuutos ja kaupungistuminen. Tämä onnistuu parhaiten yhdistämällä eri sektoreiden voimat, mutta se edellyttää toistemme toimintakulttuurien ja tavoitteiden entistä parempaa ymmärtämistä”, pohtii Niemelä.

Science and Business in Dialogue tähtääkin juuri vuoropuhelun lisäämiseen ja verkostojen laajentamiseen. Tilaisuuksissa on tarkoitus avoimessa ilmapiirissä pohtia keinoja edistää yritysten ja yliopiston kumppanuutta.

Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa vauhdittaa tutkimuksen ja opetuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja relevanssia sekä innovaatioiden hyödyntämistä.

Haluamme tuoda esiin hyviä esimerkkejä tuloksekkaasta tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyöstä.
Tule mukaan verkostoon

Liity mukaan Science and Business in Dialogue -verkostoon, osallistu tilaisuuksiin tai tule kumppaniksemme järjestämään seuraava tilaisuus kanssamme!

Ota meihin yhteyttä liittyäksesi verkostoon.

Oletko ollut mukana onnistuneessa yhteistyöhankkeessa, josta haluaisit kertoa verkoston jäsenille? Tai haluaisitko nostaa keskusteluun tietyn teema-alueen tai yhteistyömuodon? Vinkkaa siitä meille: yhteiskuntasuhteet(at)helsinki.fi