Palvelut yrityksille

Tutkimusyritysyhteistyön aloituksen ensimmäinen askel on tutkijan tai tutkimusryhmän kanssa käytävä keskustelu. Siinä yhteisesti määritellään tarkemmin yrityksen haaste, projektin eri osapuolien roolit sekä etsitään paras tapa edetä. Helsingin yliopiston yritysyhteistyön tiimi etsii yrityksesi haasteeseen sopivan tutkijan tai tutkimusryhmän yli 4000 tutkijan joukosta.

Noin tunnin mittaisessa Cup of Science –tilaisuudessa yrityksen edustajat ja Helsingin yliopiston tutkijat kokoontuvat aamukahvin ääreen keskustelemaan yrityksen etukäteen määrittelemistä ongelmista tai tutkimuskysymyksistä. Tutkijat esittelevät osaamistaan ja arvioivat yhdessä yrityksen kanssa, miten haasteet kannattaisi ratkaista.

Helsingin yliopiston tutkijakunta on hyvin monipuolinen ja osaajia löytyy lähes kaikilta aloilta. Cup of Science –tilaisuuteen pyritään yleensä kokoamaan monitieteinen tutkijaryhmä kuulemaan yrityksen kiinnostuksen kohteista.

Haasteesta ja tutkijoiden innostuksesta riippuen yritykselle voidaan tarjota lyhyitä konsultaatiopalveluja, tilaustutkimusta tai jopa laajamittaisia tutkimusyhteistyöprojekteja.