China Alumni Club

Suurin kansainvälisistä alumniklubeista on Pekingissä toimiva China Alumni Club. Sen tapahtumiin on parhaimmillaan osallistunut liki 150 alumnia ja kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Wechatissa klubilla on 230 seuraajaa. Kasvunvaraakin on, sillä Kiinassa on yli 1 800 Helsingin yliopiston alumnia. Myös Helsinkiin tulevien opiskelijoiden määrän toivotaan kasvavan ja tutkimusyhteistyön kiinalaisten yliopistojen kanssa lisääntyvän. Helsingin yliopistolla on Kiinassa hyvä maine tutkijoiden parissa, mutta opiskelijoista harva tietää siitä.

– Suomen peruskoulu tunnetaan Kiinassa paremmin kuin korkeakoulutus, ja opiskelijat haluavat yleensä englanninkielisiin maihin. Alumnien ja esimerkiksi vaihto-opiskelijoiden kertomukset auttavat edistämään Helsingin yliopiston mainetta, China Alumni Clubin pääsihteeri Li Ying kertoo.

Ying on itse opiskellut Helsingin yliopistossa ja opettaa nyt suomen kieltä ja kulttuuria sekä toimii Suomen ja Pohjoismaiden tutkimuskeskusten päällikkönä Beijing Foreign Studies -yliopistossa.

– Helsingin yliopisto on huippuyliopisto, mutta tärkeää on myös se, että se sijaitsee Suomessa. Suomalainen kulttuuri on tärkeää Helsingin yliopistoon hakeutuville opiskelijoille ja tutkijoille. Tutkimuksen vapaus, tasa-arvo, yksityisyyden kunnioitus ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita kiinalaisille.

China Alumni Clubin jäsenet kokoontuvat 2-3 kertaa vuodessa, pääasiassa Pekingissä mutta myös muissa paikoissa kuten esimerkiksi Shanghaissa.

China Alumni Club antaa mahdollisuuden

  • verkostoitua tutkijoiden kanssa Pekingin alueella
  • pitää yhteyttä Helsingin yliopistoon
  • verkostoitua kiinalaisten tai suomalaisten kanssa, jotka asuvat Pekingin alueella
  • tavata Helsingin yliopiston huippututkijoita useilta aloilta, kuten esimerkiksi ilmastomuutostutkimuksen ja lääketieteentutkimuksen aloilta
  • ottaa yhteyttä suurlähetystöön ja oppia Suomen kehityksestä sekä suomalaisista liikekumppaneista Kiinassa

China Alumni Clubin ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 15. lokakuuta 2016. Suurlähettiläs Marja Rislakki ja Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola isännöivät tapahtumaa.

Haluatko liittyä klubiin? Ota meihin yhteyttä alumni(at)helsinki.fi

China Alumni Club käyttää WeChat-palveua viestintävälineenä.

UHAlumni kiinalainen sähköposti: UHAlumni_Kiina@qq.com
WeChat tilin nimi: 赫大校友会UHAlumni
WeChat käyttäjätunnus: UHAlumni