Ruotsin alumniklubi
Sweden Alumni Club on Helsingin yliopiston alumnien perustama poikkitieteellinen verkosto, joka tarjoaa Tukholman seudulla ja Ruotsissa asuville Helsingin yliopiston alumneille, taustasta ja ammatista riippumatta, mahdollisuuden pitää yhteyttä toistensa ja yliopiston kanssa.

Haluatko liittyä klubin jäseneksi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen alumni(at)helsinki.fi
Alumnit kertovat

Ruotsia ja Suomea yhdistää historian lisäksi myös Itämeri. Sen ylittäminen tuntuu kuitenkin olevan helpompaa länteen kuin itään päin, mikä näkyy sekä opiskelijoiden että tutkijoiden liikkuvuudessa. Sweden Alumni Club haluaa osaltaan lisätä tietämystä Suomesta, Helsingin yliopistosta ja opiskelumahdollisuuksista Suomessa.

“Kolmenkymmenen vuoden kokemus Ruotsista on osoittanut, että täällä tarvitaan lisää monipuolista tietoa Suomesta. Uskon, että paikallisklubi ja sen laaja kontaktiverkosto voivat olla tässä avuksi. Tavoitteenamme on olla Helsingin yliopiston suurlähettiläitä Ruotsissa ja levittää tietoa akateemisesta Suomesta.”

Kate Sevón,

puheenjohtaja

Ohjelma

Sweden Alumni Club, Helsingin yliopiston paikallinen alumniklubi Ruotsissa, perustettiin 24.8.2017. Kokouksen isäntinä toimivat Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Pandemian vuoksi toiminta oli keskeytetty maaliskuusta 2020 vuoden 2021 loppuun asti. Nyt toivotamme taas vanhat ja uudet jäsenet tervetulleiksi verkostoitumaan ja osallistumaan sekä sosiaalisiin tapaamisiin että mielenkiintoisiin tapahtumiin kulttuurin, tieteen ja liike-elämän alalla.

Vuonna 2022 jäsenet on kutsuttu kahteen yhteistyökumppanimme Samfundet Sverige-Finlandin järjestämään tapahtumaan:

29.3. “Sotaako ruotsalaiset haluavat?” Salonkikeskustelu Ahvenanmaan kriisistä ja Suomen ja Ruotsin välisistä suhteista 100 vuotta sitten sekä Åbo akademin perustamisesta.

7.4. “Kaksoisperspektiivistä” Vierailu Kansallismuseeon. Ylijohtaja Susanna Petterson kertoo ruotsalaisen ja suomalaisen museomaailman yhtäläisyyksistä ja eroavaisuuksista, opastettu kierros. 

Klubin hallitus

Klubin hallitus 2022:

Kate Sevón (puheenjohtaja)
Reija Andersson Tuomaala
Anne Appehl
Rasmus Firon
Kirsi Lehtoviita
Nicola Nymalm
Ragna Rönnholm
Barbro Widing