thinkfesta vaaka

Suomesta osaamisen ykkösmaa – etsitään ratkaisut yhdessä

Lähestyvien eduskuntavaalien polttavimpia aiheita on, miten Suomen hyvinvointia tulevaisuudessa rakennetaan koulutuksen ja tieteen varaan. Ratkaisuja haettiin 13.12.2018 Tiedekulman Thinkfest-foorumilla yliopistolaisten, poliitikkojen ja korkeakoulupolitiikan asiantuntijoiden sekä yritysten edustajien pyöreän pöydän keskusteluissa. Ratkaisut olivat puntarissa eduskuntapuolueiden paneelissa.

Thinkfest-foorumi 2018

Vuoden 2018 Thinkfest-foorumi koostui vaikuttajien ja tutkijoiden pyöreän pöydän keskusteluista sekä kaikille avoimesta iltatilaisuudesta, jossa puolueiden edustajat nousivat lavalle keskustelemaan siitä, millaista koulutus- ja tiedepolitiikkaa tarvitaan seuraavasta hallituskaudesta lähtien.

Thinkfest-foorumi 13.12.2018

Kevään 2019 eduskuntavaalien polttavimpia aiheita on, miten Suomen hyvinvointia tulevaisuudessa rakennetaan koulutuksen ja tieteen varaan. Ratkaisuja haettiin 13.12.2018 Tiedekulman Thinkfest-foorumilla yliopistolaisten, poliitikkojen ja korkeakoulupolitiikan asiantuntijoiden sekä yritysten edustajien pyöreän pöydän keskusteluissa. Ratkaisut olivat puntarissa eduskuntapuolueiden paneelissa. Tällaiselta se näytti.

Miksi haluamme koota päättäjät Thinkfest-foorumille?

Suomen hyvinvoinnin kannalta on kohtalonkysymys, että pidämme huolta laadukkaasta osaamisketjustamme varhaiskasvatuksesta korkeimpaan koulutukseen ja tutkimukseen. Tulevaisuutemme on osaamisessa ja osaajissa. Siksi meidän kannattaa investoida koulutukseen ja tutkimukseen entistä enemmän.