thinkfesta vaaka

Tervetuloa Thinkfestiin!

20.10.2020 Tiedekulmassa järjestettävä Thinkfest juhlii tiedettä, ajattelua ja yhdessä oppimista. Tapahtuman teemana on Kestävä käänne. Kokoamme tutkijat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat saman pöydän ääreen ratkaisemaan yhteiskuntamme tärkeintä kysymystä: Kuinka muutos ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävämpään yhteiskuntaan käytännössä toteutetaan?

Mitä Thinkfestissä tapahtui vuonna 2019?

Näkemys siitä, että koulutus rakentaa yhteiskunnallista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta on Suomessa laajasti jaettu. Mutta miltä koulutuksen tasa-arvo näyttää Suomessa tänään? Tuottaako suomalainen koulu eriarvoisuutta? Miten oppimiserot saadaan kaventumaan? Yliopistolaiset, päättäjät ja sidosryhmien edustajat keskustelivat vuonna 2019 Thinkfestillä siitä, miten koulutuksen saavutettavuutta voidaan edistää. Tapahtumasta syntyi tieteeseen pohjautuvia näkökulmia ja ratkaisuja.

Mitä Thinkfestissä tapahtui vuonna 2018?

Vuoden 2018 Thinkfest-foorumi koostui vaikuttajien ja tutkijoiden pyöreän pöydän keskusteluista sekä kaikille avoimesta iltatilaisuudesta, jossa puolueiden edustajat nousivat lavalle keskustelemaan siitä, millaista koulutus- ja tiedepolitiikkaa tarvitaan seuraavasta hallituskaudesta lähtien.