thinkfesta vaaka

Tervetuloa Thinkfestiin!

Helsingin yliopiston Thinkfestissä etsitään keinoja siihen, miten Suomen hyvinvointia rakennetaan koulutuksen ja tieteen varaan. Thinkfest tarjoaa myös vuonna 2020 inspiroivia keskusteluja sekä kaikille avoimen päättäjäpaneelin ajankohtaisista teemoista.

Mitä Thinkfestissä tapahtui vuonna 2019?

Näkemys siitä, että koulutus rakentaa yhteiskunnallista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta on Suomessa laajasti jaettu. Mutta miltä koulutuksen tasa-arvo näyttää Suomessa tänään? Tuottaako suomalainen koulu eriarvoisuutta? Miten oppimiserot saadaan kaventumaan? Yliopistolaiset, päättäjät ja sidosryhmien edustajat keskustelivat vuonna 2019 Thinkfestillä siitä, miten koulutuksen saavutettavuutta voidaan edistää. Tapahtumasta syntyi tieteeseen pohjautuvia näkökulmia ja ratkaisuja.

Mitä Thinkfestissä tapahtui vuonna 2018?

Vuoden 2018 Thinkfest-foorumi koostui vaikuttajien ja tutkijoiden pyöreän pöydän keskusteluista sekä kaikille avoimesta iltatilaisuudesta, jossa puolueiden edustajat nousivat lavalle keskustelemaan siitä, millaista koulutus- ja tiedepolitiikkaa tarvitaan seuraavasta hallituskaudesta lähtien.

Thinkfest-foorumi 13.12.2018

Mikä Thinkfest? Katso videomme viime vuodelta niin pääset sisään Thinkfestin tunnelmaan. Myös vuonna 2019 Thinkfest koostuu innostavista, ratkaisukeskeisistä pyöreän pöydän keskusteluista koulutuspolitiikan vaikuttajien kesken sekä kaikille avoimesta korkean tason päättäjäpaneelista.

Miksi haluamme koota päättäjät Thinkfestiin?

Suomen hyvinvoinnin kannalta on kohtalonkysymys, että pidämme huolta laadukkaasta osaamisketjustamme varhaiskasvatuksesta korkeimpaan koulutukseen ja tutkimukseen. Tulevaisuutemme on osaamisessa ja osaajissa. Siksi haluamme koota päättäjät ja muut vaikuttajat keskustelemaan tutkijoiden kanssa siitä, miten suomalaisesta kasvatuksesta ja koulutuksesta tehdään entistä parempaa ja tasa-arvoisempaa.