VAKAVA-koe

24.5.2024 klo 9.00–12.00

Myöhästyneitä hakijoita EI oteta kokeeseen.
Ohjeita koepäivälle

VAKAVA-koe järjestetään valvottuna valintakokeena yliopiston osoittamissa tiloissa. Voit osallistua valintakokeeseen vain sillä paikkakunnalla, jonka olet hakulomakkeella valinnut koepaikaksesi. 

Koe on digitaalinen ja se suoritetaan omalla kannettavalla tietokoneella. Tarvitset mukaan kokeeseen hyväksyttävä henkilöllisyystodistuksen sekä oman kannettavan tietokoneen, jolla osallistut valintakokeeseen. Et voi osallistua valintakokeeseen ilman hyväksyttävää henkilöllisyystodistusta ja kannettavaa tietokonetta.

Lue huolellisesti valintakokeeseen osallistumisen ohjeet sivulta Ohjeet digitaaliseen valintakokeeseen – Vallu-valintakoepalvelu (yliopistovalinnat.fi-sivustolla).

VAKAVA-kokeen aineisto

VAKAVA-kokeessa arvioidaan kasvatustieteellisessä koulutuksessa tarvittavia akateemisia opiskelutaitoja. Tehtävät ovat monivalintatehtäviä. Koe perustuu koetilanteessa jaettavaan aineistoon. Ennakkoon luettavaa materiaalia ei ole.

Katso edellisten vuosien kokeet →

Saapumisohjeet

Voit osallistua valintakokeeseen vain sillä paikkakunnalla, jonka olet hakulomakkeella valinnut koepaikaksesi. Saavuthan koepaikalle ajoissa. Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen.

Löydät tiedon tarkasta koepaikastasi tunnisteesta, joka lähetetään sähköpostitse ja tekstiviestitse noin viikkoa ennen koetta.