Terveys

Elämän käsikirjoitus piilee soluissa koodattuna perimäämme. Kun meillä on kokonaisvaltainen käsitys ihmisen biologiasta ja perimästä, ymmärrämme sairauksien taustaa ja voimme kehittää entistä tehokkaampia yksilöllisiä hoitoja.

Lääketieteen tutkimus Helsingin yliopistossa ulottuu biologisesta perustutkimuksesta kliinisiin sovelluksiin, joita testataan sairaaloissa. Tutkimuksessa painottuvat geenitieto, syöpä, aivot ja mieli, tulehdukset, aineenvaihdunta ja rappeutuminen. Yliopistossa tutkitaan myös ihmisen parasta ystävää – koirilla ja ihmisillä kun on samantyyppinen geeni- ja tautiperimä sekä yhteiset ympäristötekijät.

Helsinki Health Week 21.1.–1.2.2019

Vaikka tutkimus kehittyy isoin harppauksin, elämän keskeisiä arvoituksia riittää yhä ratkaistavaksi. Parhaita syöpähoitoja etsitään kuumeisesti, ja mielen sairaudet ovat valtava taakka yksilöille ja yhteiskunnalle. Ruoka ja rokotteet herättävät vahvoja tunteita ja mielipiteitä. Tiedekulman Helsinki Health Week -tapahtumissa pääset tutkitun tiedon äärelle. Tutustu Helsinki Health Week -ohjelmaan