Suomen tunnetuimpiin kuulunut yhteiskuntatieteilijä Erik Allardt on kuollut

Sosiologi Erik Allardt on kuollut 95 vuoden iässä Helsingissä tiistaina 25. elokuuta.  

Erik Allardt toimi Helsingin yliopiston sosiologian professorina yli kolme vuosikymmentä, vuodet 1958–1991. Hän oli myös valtiotieteellisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1969-1970. 

Suomen Akatemian tutkijaprofessorina Allardt oli kymmenen vuotta. Lisäksi hän toimi Åbo Akademin kanslerina 1992–1994. Hän sai akateemikon arvonimen vuonna 1995. 

Allardt oli Suomen ja Pohjoismaiden tunnetuimpia ja merkittävimpiä yhteiskuntatieteilijöitä. Hänen päätutkimuskohteitaan olivat yhteiskunnan rakenne ja sen muuttuminen, hyvinvointi, poliittinen radikalismi sekä kielelliset vähemmistöt.

Jaa muistosi Erik Allardtista

Professori Erik Allardt ehti vaikuttaa pitkällä urallaan monen eri opiskelijan ja tutkijan elämään. Jaa muistosi hänestä oheisen E-lomakkeen kautta. Julkaisemme muistot tällä sivulla.

Muistot

"Erik Allardt veti proseminaarini, ohjasi minut ensimmäiseen työpaikkaani (Helsingin yleiskaavapäällikkö tiedusteli Allardtilta tutkijaa osastolleen ja sain tehtävän), arvioi graduni ja olimme yhteyksissä myöhemminkin. Viimeinen kohtaaminen oli, kun istuin hänen vieressään illallisilla ja Allardt kertoi, miten kuulon heikkeneminen vaikutti kiusallisesti hänen sosiaaliseen elämäänsä. Uraauurtava, säkenöivä, avarakatseinen, kannustava ja lämpimän ystävällinen ihminen. Suuri ihminen on poistunut keskuudestamme." -Jouko Kajanoja