Kulutuksen vallassa -podcast

Kuluttajatutkimuskeskuksen podcast-sarja ”Kulutuksen vallassa” pureutuu kuluttajan ja kulutuksen valtaan ja yhteiskunnalliseen merkitykseen. Kymmenen jakson tuotantokausi ilmestyi syksyllä 2022.

Kulutuksen vallassa kertoo, miksi maailma on kuluttajan näkökulmasta sellainen kuin se on. Kuka määrää, millaisia valintoja on tarjolla? Kenen vastuulla on pelastaa ympäristö, säästää energiaa tai suitsia teknologiaa? Entä mitä me kuluttajina haluamme, ja onko meillä valtaa saavuttaa sitä?

Jokaisen jakson vieraana on kaksi Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijaa, joita haastattelee Jaksomedian Noora Mattila. Jaksot ovat saatavilla kaikista yleisimmistä podcast-palveluista sekä Kuluttajatutkimuskeskuksen verkkosivuilta. Uusi jakso ilmestyy kahden viikon välein.

Sarjassa käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi ruoan kulutus ja kulttuurit, kertakäyttötuotteiden historia, teknologia ja kuluttajien data sekä köyhyys ja kulutus.

Löydät kaikki jaksot vasemman reunan navigaatiosta. Sarja on kuunneltavissa ja tilattavissa myös Spotifyn ja Apple Podcastien kautta.

Tekijätiedot:

Konsepti: Salla-Maaria Laaksonen, Noora Mattila, Olli Sulopuisto

Tuotanto, juonto ja leikkaus: Noora Mattila/Jaksomedia

Äänisuunnittelu ja -tuotanto Iiro Sipola


Visuaalinen ilme: Neea Vesala/HY