”Kuluttajat kiertotaloudessa: Kohti kiertotaloutta ja korjaamista edistävää yhteiskuntaa” -raportti on julkaistu

Kuluttajatutkimuskeskuksen ja Ympäristöministeriön raportti ”Kuluttajat kiertotaloudessa: Kohti kiertotaloutta ja korjaamista edistävää yhteiskuntaa” on julkaistu.

 Raportti keskittyy kiertotalouteen erityisesti kuluttajan näkökulmasta. Avainteemoja raportissa ovat kuluttajien ja kulutustutkijoiden näkemykset kiertotaloudesta ja tuotteiden korjaamiseen liittyvät haasteet.  

Kirjoittajat kysyvät muun muassa, miten korjaustoimintaa voitaisiin elvyttää Suomessa esimerkiksi koulutusta kehittämällä ja minkä toimenpiteiden avulla tuotteiden elinkaarta voitaisiin pidentää.  Raportin keskeisiin politiikkasuosituksiin kuuluu, että kuluttajien kiertotalouspalveluiden TKI-työhön ja osaamiseen tulisi panostaa ainakin ammatillisessa koulutuksessa, korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa. Raportin kirjoittajat ovat Kuluttajatutkimuskeskuksen ja Ympäristöministeriön tutkijoita ja asiantuntijoita ja heidän yhteistyökumppaneitaan. Raportin ovat toimittaneet Annukka Berg, Eva Heiskanen, Kaisa Matschoss ja Mikko Posti. 

Aihepiirin parissa jatkaa ympäristöministeriön Kiertotalous kaupassa -webinaari  perjantaina 17.2. klo 8.15.  Kiertotalouteen liittyvistä kysymyksistä ovat keskustelemassa professori Eva Heiskanen Kuluttajatutkimuskeskuskesta, Ethica Oy:n toinen perustaja sekä kiertotalouden asiantuntija Anne Raudaskoski sekä kiertotalous- ja verkkokauppayhtiö Emmy Clothing Companyn toimitusjohtaja Timo Huhtamäki. Keskustelun juontaa toimittaja, kirjailija ja vaikuttaja Julia Thurén.