Muita materiaaleja

Sanomalehtipaperia annetaan virikkeeksi monessa suomalaisessa sikalassa.

Se onkin sikojen suosiossa, etenkin jos kerralla annetaan riittävän monta sivua, jotta muutkin kuin karsinan vahvimmat saavat käyttää paperia. Toistaiseksi ei kuitenkaan tiedetä riittävästi siitä, onko painomusteen syömisellä vaikutuksia sikojen tai kuluttajien terveyteen.

Muita materiaaleja

Ruokkijan ketju on toinen melko yleisesti käytetty virike. Tässä tutkimuksessa testattiin ainoastaan kokonaan metallista valmistettua ruokkijan ketjua. Se ei vaikuta merkittävästi hyödyllisemmältä kuin tavallinen metalliketju. Muoviosia sisältävä ruokkijan ketju jätettiin tämän tutkimuksen ulkopuolelle, koska se on huomattavasti kalliimpaa kuin muut tässä tutkimuksessa testatut materiaalit. Sillä arvioitiin siksi olevan vaikea saavuttaa riittävää kustannus-hyötysuhdetta.

Eräissä sikaloissa annetaan tyhjiä muovikanistereita ja muita esineitä. Uusin suomalainen idea ovat metalliketjuun kiinnitetyt jääkiekot.

Kaikki esineet on syytä kiinnittää karsinarakenteisiin. Jos ne joutuvat nurkkaan ja tahriintuvat lantaan, siat voivat menettää mielenkiintonsa. Tästä syystä esimerkiksi pallo kiinnostaa usein vain lyhyen aikaa. Myös useimpiin muihin muovi- ja metalliesineisiin siat kyllästyvät ensimmäisen viikon jälkeen, kun uutuudenviehätys menee ohi.

Kaupallisten virike-esineiden käyttöä rajoittaa niiden korkea hinta. Lisäksi on melko vähän tutkimusnäyttöä siitä, että ne vähentäisivät hännänpurentaa.