Keittiö valmistaa neljä ateriaa päivässä; aamiaisen, lounaan, päiväkahvin ja päivällisen. Perjantaina ateriat päättyvät päiväkahviin. Tutkijoiden ja yksittäisten vierailijoiden säännölliset ruoka-ajat ovat seuraavat:
Varaustilanteesta riippuen ruokala voidaan sulkea jo klo 14.00, jolloin varatut päivälliset laitetaan ruokailijoille kabinettiin, jossa ne voi omatoimisesti lämmittää.
Ryhmille on usein annettu omat ruoka-ajat, jotta ruokailu sujuisi ilman pitkiä jonotusaikoja.
Ruokalarakennuksessa on keittiökabinetti, jossa majoittujat voivat säilyttää ja valmistaa ruokaa 24/7.
Tarjoilujen tilaaminen tilaisuuksiin omasta keittiöstä
Keittiöltä on mahdollista tilata muita ruokailuja tilauksesta ja keittiö pystyy tarjoamaan niitä varaustilanteen mukaan.
Tarjoilujen tilaaminen tilaisuuksiin pitopalvelusta
Viikonloppuisin järjestettävien tilaisuuksien juhla-ateriat on ensisijaisesti tilattava pitopalvelun kautta. Vanhan ruokalan voi vuokrata viikonloppujen tilaisuuksia varten, jossa on hyvät tilat järjestää pitopalvelu ruokailuja. Hyytiälän toimistosta tai keittiöltä voi tiedustella eri pitopalveluyrittäjiä.