Majoitus

Hyytiälän metsäasemalla on mahdollisuus majoittua uudisrakennukseen tai kesäkaudella myös perinteisiin 1900-luvun alun hirsitaloihin. 
Majoitus uudisrakennuksessa Koto

Koto-majoitus- ja ruokalarakennukset valmistuivat 2023. Koton majoitustilat sijaitsevat kolmessa eri rakennuksessa B-, C ja D

Koton majoitusrakennuksissa on 28 kpl 2 hengen huoneita ja 8 kpl 4 hengen huoneita, yhteensä 88 petipaikkaa jotka ovat ympärivuotisessa käytössä. Puolet vuodepaikoista sijaitsee huoneissa olevalla parvella (kuva). Jokaisessa huoneessa on oma sisäänkäynti sekä oma suihku ja WC.

Majoitusrakennukset ja ruokalarakennuksen yhdistää toisiinsa katettu kulkuväylä.

Majoitushuoneiden varustelu
  • 2 hengen huoneet B- ja C-talo:Kaksi runkopatjasänkyä, lukuvalot, WC, suihku, naulakko, parvella yöpöytä, tuoli, taittuva työtaso (pois lukien huoneet B113 ja C105). Petivaatteet, liinavaatteet, kylpypyyhe ja käsipyyhe, suihkusaippua.
     
  • 2 hengen huoneet D-talo: Parvella runkopatjasänky ja alahaalla käännettävä sänky, lukuvalot, WC, suihku, näyttö (Apple tv), naulakko, parvella yöpöytä, taittuva työtaso (pois lukien huoneet D101 ja D108). Petivaatteet, liinavaatteet, kylpypyyhe ja käsipyyhe, suihkusaippua.
  • 4 hengen huoneet: Kolme esteetöntä huonetta C104, C109 ja D114. Yksi runkopatjasänky alhaalla ja kolme parvella, lukuvalot, WC, suihku, näyttö (Apple tv), naulakko, parvella yöpöytä, pyöreä pöytä ja 4 tuolia, petivaatteet, liinavaatteet, kylpypyyhe, käsipyyhe, suihkusaippua.
     
  • 4 hengen huoneet: Kaksi runkopatjasänkyä alhaalla ja kaksi parvella, lukuvalot, WC, suihku, näyttö (Apple tv), naulakko, parvella yöpöytä, pyöreä pöytä ja 4 tuolia, petivaatteet, liinavaatteet, kylpypyyhe, käsipyyhe, suihkusaippua.

Lemmikit

Lemmikin majoittaminen Kotossa on mahdollista 5 eri huoneeseen. Kaikki lemmikkihuoneet sijaitsevat C-talossa ja niistä 1 huone on 4 hengen huone ja 4 on 2 hengen huoneita.

Vaatehuolto

Aseman pesukonetta voi käyttää pyykinpesuun maksua vastaan. Vaatteiden kuivaushuoneet sijaitsevat lämpimän konehallin yläkerrassa ja uuden ruokalarakennuksen järven puolen alakerrassa.

 

Tietoa tutkimuksen tekemisestä majoitushuoneissa

Majoitusrakennus B on suunniteltu Living Lab –tutkimusta varten. Kaikki tutkimukset Living Labissa tehdään siten, että henkilöt ovat niistä tietoisia ja heiltä pyydetään suostumus.

Majoitusrakennuksessa B on kymmenen Living Lab -tutkimuskäyttöön varusteltua huonetta, joissa voidaan tehdä majoittujiin kohdistuvaa tutkimusta majoittujilta erikseen pyydettävällä suostumuksella. Taustamittauksia, joita ovat ilmanlaatu, valaistus, äänenpaine ja liikkeentunnistus, tehdään huoneissa B102, B104 ja B108. Taustamittauksiin ei liity henkilökohtaista tietoa sisältäviä mittauksia, eikä taustamittauksia yhdistetä majoitustietoihin. Majoitusrakennuksissa C ja D ei tehdä tutkimusta, eikä niissä ole tutkimuslaitteita. Lisätietoja Tuula Jyske tuula.jyske@helsinki.fi

 

Majoitus perinteisissä tiloissa

Kesäkaudella, toukokuusta lokakuuhun, majoituskäytössä ovat 1900-luvun alussa rakennetut hirsitalot: Impivaara, Pilvilinna, Tapiola ja Impilinna. 

Opiskelijoiden majoitusrakennus Impivaara

Impivaara rakennettiin v.1912. Rakennuksessa on 22 kpl, 2-3 hengen majoitushuonetta. Yhteensä rakennuksessa on 49 sänkypaikkaa. 12 huonetta alakerrassa ja 8 huonetta yläkerrassa.

Rakennuksessa on jaettu suihku- ja wc-tilat miehille ja naisille sekä yksi erillinen wc. Huoneissa on puusängyt tai kerrossängyt, työpöytä ja tuoli.

Yhteisissä tiloissa on kaksi jääkaappia, kahvin- ja vedenkeitin sekä mikro. Rakennuksessa on keskuslämmitys.

Pilvilinna

Vuonna 1912 valmistuneessa Pilvilinnassa on 7 kpl 2 hengen majoitushuonetta. Alakerran 4 majoitushuonetta on remontoitu 2022 ja kalustettu 2023 perinteisen hengen mukaisesti.

Alakerran huoneissa on oma WC ja suihku. Yhteisissä tiloissa on hyvin varusteltu keittiö, ruokailuun, kokoontumiseen, työskentelyyn ja oleskeluun sopiva sali, wc ja eteisaula. Kolmessa huoneessa on näyttö. Rakennuksessa voi majoittua max. 10 hlöä kerralla.   

Tapiola

Tapiola on 1940-luvulla rakennettu entinen metsänhoitajan asunto. Tapiolassa majoittuu kesäaikaan tavallisesti metsätieteiden kenttäkurssin assistentit ja kesätyöntekijät.

Tapiola soveltuu hyvin pitkäaikaiseen majoittumiseen. Lämmitysmuotona majoitushuoneissa on pönttöuunit, muissa huoneissa sähkölämmitys.

Tapiolan alakerrassa on 4 tilavaa 2 hengen huonetta ja kaksi yhden hengen huonetta. Yläkerrassa on kolme huonetta; yksi 2 hengen huone ja kaksi pientä 1 hengen huonetta.

Tapiolassa on kaksi majoittujien kesken jaettua suihkua ja wc:tä, keittiö sekä tilava olohuone.

Impilinna

Impilinna on erillinen pieni hirsirakennus vanhan pihapiirin laidalla. Se rakennettiin aikoinaan naisten asuntolaksi. Viime vuosina se on toiminut etupäässä kenttäkurssin opiskelijoiden majoitusrakennuksena.

Impilinnassa on kaksi 2 hengen huonetta. 1. huone on isompi, siellä on kaksi puusänkyä, hella, jääkaappi, työpöytä ja vaatekaappi. 2. huoneessa on kaksi puusänkyä, työpöytä ja vaatekaappi.

Impilinnaan ei tule juoksevaa vettä, eikä siellä ole suihkua tai WC:tä. Impilinnassa voi majoittaa lemmikin.