Vallan uusjako Euroopassa?

Nähdäänkö kesäkuun EU-vaaleissa vallan uusjako?  Tiedekulmassa 28.5. klo 17 EU-vaaleista ja niiden seurauksista keskustelemassa ovat väitöskirjatutkija Topi Juga, Euroopan politiikan tutkimuksen professori Johanna Kantola ja Jean Monnet -professori Katalin Miklóssy.

EU-vaaleissa äänestetään Euroopan parlamentin uudesta valtatasapainosta ja kannoista. Menestystä on ennakoitu erityisesti laitaoikeiston ryhmille.  

Nähdäänkö kesäkuun EU-vaaleissa vallan uusjako, ja miten sellainen vaikuttaisi EU:n suuntaan ja parlamentin toimintakykyyn?  Mitkä ovat vaalien isot kysymykset eri puolella Eurooppaa, ja miten ne jakavat eri jäsenmaita ja poliittisia ryhmiä? 

EU-vaaleista ja niiden seurauksista Tiedekulmassa tiistaina 28.5. klo 17–18.30 ovat keskustelemassa väitöskirjatutkija Topi Juga, Euroopan politiikan tutkimuksen professori Johanna Kantola ja Jean Monnet -professori Katalin Miklóssy. Juontajana on Helsingin Sanomien toimittaja Anni Keski-Heikkilä

Keskustelu on osa Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien EU-vaaleja taustoittavaa tapahtumasarjaa. Tiedekulmassa Helsingin yliopiston tutkijat tulkkaavat EU:n roolia, tulevaisuuden suuntaa ja vaaliasetelmia HS:n toimittajien Petja Pellin, Emil Elon ja Anni Keski-Heikkilän johdolla.