Kuka voittaa taistelun Euroopan tarinasta?

Kuka toimii EU:n arvoja vastaan ja kuka puolustaa niitä? Tiedekulmassa 21.5. klo 17 keskustelemassa ovat yleisen historian emeritusprofessori Heikki Mikkeli, tutkijatohtori Markus Ojala ja Eurooppa-tutkimuksen yliopistonlehtori Hanna Tuominen.

EU kertoo itsestään tarinaa demokratian, rauhan, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon vaalijana. Samaan aikaan esimerkiksi muuttoliikkeet, oikeusvaltion ongelmat ja turvallisuuspolitiikan kysymykset haastavat EU:n arvoja ja päämääriä. Onko EU:n omakuva edes oikea? 

Kuka toimii EU:n arvoja vastaan ja kuka puolustaa niitä? Mitkä tarinat hallitsevat tällä hetkellä keskustelua Euroopasta ja miten tästä tarinasta taistellaan? Tarvitaanko EU:lle jonkinlainen uusi tarina tai idea? 

Keskustelemassa Tiedekulmassa tiistaina 21.5. klo 17–18.30 ovat yleisen historian emeritusprofessori Heikki Mikkeli, tutkijatohtori Markus Ojala ja Eurooppa-tutkimuksen yliopistonlehtori Hanna Tuominen. Juontajana on Helsingin Sanomien toimittaja Emil Elo.  

Keskustelu on osa Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien EU-vaaleja taustoittavaa tapahtumasarjaa. Tiedekulmassa Helsingin yliopiston tutkijat tulkkaavat EU:n roolia, tulevaisuuden suuntaa ja vaaliasetelmia HS:n toimittajien Petja Pellin, Emil Elon ja Anni Keski-Heikkilän johdolla.