Maailma palaa! Miten käy EU:n?

Maailmanpoliittinen tilanne ja globaali kilpailu kiristyvät. Tule ti 14.5. klo 17 Tiedekulmaan tai striimin ääreen kuuntelemaan Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien keskustelua EU:n roolista ja tulevaisuuden painotuksista!

Maailmanpoliittinen tilanne ja globaali kilpailu kiristyvät. Valtioiden rajat ylittävät ongelmat koettelevat Euroopan unionia ja sen päätöksentekoa.  

Miten EU pärjää taloudellisessa kilpailussa ja tuottaa turvallisuutta sodan ajan Euroopassa? Mitkä haasteet asetetaan etusijalle, kun konfliktit ja ilmastonmuutoksen kaltaiset globaalit ongelmat seuraavat toisiaan? Miten EU:n rooli on muuttumassa ja mihin suuntaan eri voimat Euroopassa sitä haluavat viedä?    

EU:n roolista ja tulevaisuuden painotuksista ovat Tiedekulmassa keskustelemassa ti 14.5. klo 17–18.30 ohjelmajohtaja Juha Jokela, eurooppaoikeuden professori Päivi Leino-Sandberg ja väitöskirjatutkija Laura Nordström. Brysselistä haastattelussa on Helsingin Sanomien EU-kirjeenvaihtaja Jarno Hartikainen. Juontajana on Helsingin Sanomien toimittaja Petja Pelli

Keskustelu on osa Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien EU-vaaleja taustoittavaa tapahtumasarjaa. Tiedekulmassa Helsingin yliopiston tutkijat tulkkaavat EU:n roolia, tulevaisuuden suuntaa ja vaaliasetelmia HS:n toimittajien Petja Pellin, Emil Elon ja Anni Keski-Heikkilän johdolla.