Voiman paikka -tiedekasvatushanke on lähtenyt vauhdilla käyntiin alakoululaisille suunnatuilla pilottityöpajoilla. Työpajoissa kokeiltujen soveltavien oppimismenetelmien pohjalta hankkeessa laaditaan digitaalinen avoin oppimateriaali, jota opettajat voivat hyödyntää esimerkiksi ympäristöopin, kuvataiteen, liikunnan, historian tai äidinkielen opetuksessa. Oppimateriaali toimii humanistisen tiedekasvatuksen välineenä edistäen muun muassa etnologian ja nimistöntutkimuksen tunnettavuutta ja ymmärrystä.
Ensimmäiset työpajat on järjestetty kouluissa eri puolilla Helsinkiä. Lisäksi tänä syksynä tullaan järjestämään työpajoja Vantaalla, ja ensi vuonna Kotkassa sekä Lahdessa. Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat alueelliset vastuumuseot ovat auttaneet kiinnostuneiden koulujen tavoittamisessa ja työpaja-aikataulujen sopimisessa. Ensi keväänä pyritään järjestämään työpajoja myös museoiden tiloissa.
Syksyn työpajoissa 3.–6. luokkalaiset ovat päässeet pohtimaan itselleen tärkeitä paikkoja liikeimprovisaatio-, maalaus- ja karttatyöpajojen kautta. Työpajoja ja opetusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti sekä oppilailta että opettajilta saadun palautteen pohjalta.