Sovellummeko tutkimukseen?

Tältä sivulta löydät tietoa ja kriteereitä tutkimukseen soveltumisesta.

Tähän tutkimukseen etsitään mukaan vauvaperheitä, joissa vanhemmilla ei ole lukihäiriötä sekä vauvaperheitä, joissa vähintään toisella vanhemmalla on lukihäiriö. 

Tämän lomakkeen kautta voit suoraan arvioida soveltuvuuttanne tutkimukseen ja jättää meille yhteystietosi. Tutkimukseen ilmoittautumisen yhteydessä tutkijat varmistavat osallistujien soveltumisen tutkimukseen. Jos lapsen biologisella vanhemmalla on epäily lukihäiriöstä mutta sitä ei ole diagnosoitu, teemme tutkimuksen alussa vanhemmalle lukutaitotestin. Jos sovellutte testin perusteella mukaan tutkimukseen, voitte osallistua tutkimuksen muihin vaiheisiin. Muita keskeisiä kriteereitä ovat lapsenne ikä (synt. noin marraskuun 2023 ja huhtikuun 2024 välisenä aikana) ja vähintään toisen vanhemman suomenkielisyys. 

Valitettavasti tähän tutkimukseen eivät sovellu ennenaikaisesti syntyneet, kuulo- tai näkövammaiset tai vaikeasta sairaudesta tai vammasta kärsivät lapset, tai lapset joilla on keskushermostoon vaikuttava lääkitys. Tutkimus ei sovellu perheille, joiden elämäntilanne tai voimavarat eivät salli viikoittaiseen ryhmäkuntoutukseen osallistumista.

 

Mikäli kiinnostuit, laitathan meille sähköpostia vauhtivauva@helsinki.fi.

Mukaan tutkimukseen -sivulta löydät lisätietoja tutkimukseen osallistumisesta!