Promovendien ilmoittautuminen

Promovendien ja heidän seuralaistensa ilmoittautuminen on mahdollista 30.4.2023 asti.
Osallistumisen kustannukset

Promootioon yksin osallistuvien promovoitavien, solo promovendi, osallistujamaksu on 285 euroa. Promootioon suositellaan osallistuvan avecin kanssa, jolloin osallistujamaksu on 2 x 285 euroa eli yhteensä 570 euroa. Mikäli molemmat promovoidaan, kumpikin maksaa yksin osallistuvan promovendin maksun ja ilmoittautuu erikseen.

Promootio on juhlana ainutkertainen. Se on ikimuistoinen tapa juhlia saavutettua tutkintoa ja yhden elämänvaiheen päättymistä. Osallistumismaksut kattavat alle puolet promootion kustannuksista, ja budjetin merkittävänä osana on tiedekunnan myöntämä avustus promootion järjestämiseen, jolla mm. subventoidaan promovendien osallistumismaksua. 

Promovendien osallistumismaksu tarjoaa juhlavan kokonaisuuden, joka sisältää ainakin

 • promootioaktin, promootiomatrikkelin, aktin videoinnin ja ammattivalokuvaajan kuvia tapahtumasta
 • illalliskortin kolmen ruokalajin miekanhiojaisillallisille Ravintola Sipulin Talvipuutarhassa
 • illalliskortin viiden ruokalajin gaalaillallisille Hilton Kalastajatorpalla
 • promootiopurjehduksen ja maittavan lounaan
 • promootiokirjan muistoksi juhlasta (julkaistaan myöhemmin promootion jälkeen)

Aktiin saapumisesta ei veloiteta promovendien seuralaisilta mitään. Osallistumismaksu kattaa heidän kohdallaan

 • illalliskortin kolmen ruokalajin miekanhiojaisillallisille Ravintola Sipulin Talvipuutarhassa
 • illalliskortin viiden ruokalajin gaalaillallisille Hilton Kalastajatorpalla
 • promootiopurjehduksen ja maittavan retkilounaan

Huomioithan, että osallistumismaksun lisäksi kustannuksia aiheutuu promootion tarkan pukukoodin täyttävien asujen sekä promovendille tohtorinhatun ja -miekan hankinnasta.

Promovendin on myös mahdollista osallistua ainoastaan promootioaktiin ja aktiharjoitukseen. Tällöin osallistujamaksu on 100 euroa yksin tai avecin kanssa.

Promootioon voi osallistua myös poissaolevana (absens), jolloin promovendi saa oikeuden käyttää arvonsa mukaisia akateemisia arvomerkkejä sekä nimensä ja tietonsa promootiomatrikkeliin. Poissaolevana osallistuvalta osallistumismaksu on 100 euroa.

Promootioon ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomake on nyt julkaistu ja promootioon ilmoittautuminen käynnissä.

 • Promootiotoimikunta on päättänyt, että oikeustieteellisestä tiedekunnasta ennen promootioaktia valmistunut ja oikeustieteen tohtorin tutkinnon suorittanut, jonka väitöskirja on hyväksytty viimeistään 25.4.2023 tiedekuntaneuvoston kokouksessa, voi osallistua kesäkuun 2023 promootioon
 • Tohtorintutkinto on oltava suoritettuna ennen ilmoittautumista, eli pelkkä väittely tai väittelylupa eivät riitä.
 • Promovoituminen ja iltajuhla ovat maksullisia; osallistumismaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Ilmoittautuminen on sitova.
 • Ilmoittautuessa on hyvä ilmoittaa mahdollinen avec ja hänen nimensä, mutta avecin voi ilmoittaa myös myöhemmin (ilmoittautumisajan puitteissa).
 • Jos olet professori tai muu opettaja ja haluat osallistua yliopiston opettajien ja virkamiesten kulkueeseen, perjantain promootiopäivällisille tai promootiopurjehdukselle, sinun pitää ilmoittautua toisen lomakkeen kautta. Kutsu ja linkki ilmoittautumislomakkeelle toimitetaan henkilökunnalle sähköpostitse kevään aikana.
Promootioon ilmoittautumisen vaiheet
Peruutusehdot

Promovendien ja heidän seuralaistensa ilmoittautuminen on mahdollista 30.4.2023 asti.

Ilmoittautuminen on sitova, ja maksu suoritetaan saman tien. Ilmoittautumalla hyväksyt tapahtuman peruutusehdot. Maksun voi suorittaa luottokortilla, puhelimella (MobilePay, Siirto) tai suomalaisten pankkien verkkomaksupalvelun kautta. 

Voit perua osallistumisesi promootioon 12. toukokuuta 2023 asti niin, että oikeutesi osallistua myöhemmin promootioon säilyy. Takaraja johtuu matrikkelin painatuksesta – nimesi voidaan kirjata promootiomatrikkeliin vain kerran. Perumiseen ei tarvitse ilmoittaa syytä. Maksunpalautuksen yhteydessä veloitetaan 50 euroa käsittelykuluja. Ilmoita peruutuksesta viiveettä osoitteeseen oik-promootio@helsinki.fi.