Yhteinen tulevaisuus - kestävää kehitystä ja rauhaa rakentamassa eri oppiaineissa (5 op)

Yhteinen tulevaisuus -kurssilla opettajat saavat tutkimuspohjaista tietoa rauhankasvatuksen käsitteistä ja teorioista sekä käytännön työvälineitä tiedon soveltamiseen omassa opetuksessaan. Kurssi aukeaa 15.9.2023 ja sulkeutuu 15.12.2023. Kurssia voi suorittaa sen aukiolon ajan vapaasti omaan tahtiin.
Kurssin sisältö
Kestävää elämäntapaa, tulevaisuutta ja rauhaa rakentamassa eri oppiaineissa!

Kurssi tarjoaa tuoreita tulokulmia muun muassa kestävyysajatteluun alkuperäiskansojen näkökulmasta. Kurssilta saa myös omaan työhön sovellettavia työkaluja esimerkiksi rohkean tilan rakentamiseksi.

Yliopistotasoinen kurssi on viiden opintopisteen laajuinen. Se muodostuu viidestä eri moduulista, jotka ovat yhden opintopisteen laajuisia. Huomioithan, että saadaksesi suoritusmerkinnän, sinun tulee suorittaa kaikki viisi moduulia.

Jos haluat tehdä vain osan moduuleista, voit saada niistä paperisen todistuksen kouluttajilta.  Suoritusmerkintää ei tällöin kirjata yliopiston opintorekisteriin.

Kurssin näkökulma on voimavara- ja hyvinvointikeskeinen, ennakoivaan työhön eli rauhanrakentamiseen painottuva. Jokaisessa moduulissa on oma rauhan- ja globaalikasvatuksen teemansa.

Jokainen moduuli muodostuu 1-2 15 min asiantuntijaluentovideosta ja noin kolmesta 20 minuutin pituisesta ajankohtaisesta asiantuntijapodcastista. Kurssimateriaalina on lisäksi opas ja muuta kirjallisuutta. Verkkokeskustelu sekä lyhyt konkreettinen tehtävä johdattaa tarkastelemaan ja kehittämään omaa oppiainetta uusin silmin rauhan näkökulmasta.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja: kupera-info@helsinki.fi

Ilmoittaudu

Kurssin voi suorittaa viiden opintopisteen laajuisena. Syksyn kurssi 2023 toteutetaan kokonaan verkossa.

Vastuuhenkilöt