Osallistu tutkimukseen

Keräämme parhaillaan aineistoa tutkimusta varten. Voit tutustua haastattelukutsuun ja kyselyyn alla.

(Julkaistu 24.4.2024)

 

Miltä tuntuu koskettaa museon kokoelmia, miten kokoelmat ovat koskettaneet sinua? Millaisia tunteita työskentely museokokoelmien parissa nostattaa? Mitä ajatuksia kokoelmapolitiikat ja kokoelmapoistot sinussa herättävät? Mitä tarkoittaa kokoelmista huolehtiminen? Kenelle ja kenen kanssa kokoelmia tallennetaan ja vaalitaan?

Kokoelmien kosketus -hankkeessa (2024–2028) tarkastelemme museoiden kokoelmatyötä tunnetyönä niin museoammattilaisten kuin museoyleisöjen näkökulmasta. Olemme kiinnostuneita siitä, miten tunteet vaikuttavat kulttuuriperintöön liittyvissä valtasuhteissa – esimerkiksi kokoelmatyössä, nykydokumentointiprojekteissa, näyttelyn suunnittelussa sekä yleisöjen ja yhteisöjen kanssa työskennellessä – ja miten olemassa olevien museokokoelmien ja niiden herättämien tunteiden kanssa ollaan ja työskennellään.

Etsimme nyt haastateltaviksi museotyöntekijöitä eri kokoisista kulttuurihistoriallisista museoista ympäri Suomea. Haastattelukutsu on suunnattu museoammattilaisille, jotka ovat työnimikkeestään ja työsuhteestaan rippumatta tavalla tai toisella tekemisissä museokokoelmien kanssa. Haastattelut voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmähaastatteluna sopimuksen mukaan alkukesän ja syksyn 2024 aikana.

Haastattelut tallennetaan ja niistä saatuja tietoja käytetään hankkeen aikana esimerkiksi tieteellisissä julkaisuissa. Haastateltavien suostumuksella haastattelutallenteet voidaan arkistoida myös tulevaa tutkimuskäyttöä varten. 

Voit ilmoittautua haastateltavaksi tai kysyä lisätietoja ottamalla yhteyttä Inkeri Hakamieheen (inkeri.hakamies(at)helsinki.fi).

Kysely julkaistaan piakkoin.