Mikä kansalaisbarometri on?

Lue lisää Helsingin yliopiston kansalaisbarometrista.

Helsingin yliopiston kansalaisbarometri on internetpaneeli, joka tarkoittaa, että samojen ihmisten säännöllisiä vastauksia kysymyksiin seurataan pidemmällä aikavälillä. Kansalaisbarometrin toimintaan osallistumalla saat sähköpostiisi 3–5 kertaa vuodessa kutsun kyselyyn. Kyselyt ovat aina lyhyitä eli niihin vastaaminen vie 3–10 minuuttia.

Kansalaisbarometri käynnistyy vuonna 2023. Sen tarkoitus on koota suuri ja suomalaista yhteiskuntaa edustava joukko aikuisia, jotka barometriin osallistuessaan avustavat Suomen johtavien yliopistojen tutkimusta. Kansalaisbarometria ylläpitää Helsingin yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellinen instituutti (HSSH).

Kansalaisbarometrin kaltaiset paneelitutkimukset tarjoavat tutkimukselle elintärkeän mahdollisuuden seurata samojen ihmisten vastausten kehittymistä pidemmällä aikajänteellä. Esimerkiksi ihmisten asennoitumisen muuttumista ennen ja jälkeen ison tapahtuman, mielipidemuutosta ihmisen vanhetessa tai muuttaessa toiselle paikkakunnalle ja vaihtaessa työpaikkaa.

Kansalaisbarometriin osallistuminen on vapaaehtoista ja voit lopettaa vastaamisen koska tahansa. Kaikki barometriin täytetyt vastaukset ovat pseudonymisoituja tutkimusta tehdessä, minkä lisäksi sähköpostiosoitteita suojellaan Euroopan unionin tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Voit lukea lisää tietojenkäsittelyn periaatteistamme tietosuojailmoituksestamme.