Kuinka kansalaisbarometri toimii?

Lue lisää Helsingin yliopiston kansalaisbarometrin toiminnasta.

Kansalaisbarometrissä jokaisen mielipiteet ja kokemukset ovat yhtä arvokkaita. Vastauksesi ovat tärkeitä huolimatta siitä, missä asut, kuinka vanha olet ja mitä mieltä olet asioista. Osallistumalla Kansalaisbarometriin olet mukana tukemassa suomalaisen yhteiskunnan tutkimusta. Olemme kiinnostuneita ihmisten arvoista, mielipiteistä ja kokemuksista. Kansalaisbarometri on tärkeä työkalu usean eri alan tutkijoille.

Aiempaa kokemusta tai tietotaitoa kyselyihin osallistumisesta ei tarvita ja vastauksesi helpottaa suuresti edustavan kuvan luomista suomalaisesta yhteiskunnasta.

Osallistuminen Kansalaisbarometrin toimintaan tarkoittaa käytännössä, että saat sähköpostiisi 3–5 kertaa vuodessa kutsun täyttämään lyhyen kyselylomakkeen. Napsauttamalla linkkiä saamassasi sähköpostissa pääset vastaamaan tämänkertaisiin kysymyksiin.

Kyselyt ovat aina lyhyitä eli niihin vastaaminen vie 3–10 minuuttia. Kyselyyn on mahdollista vastata millä tahansa laitteella, joka on yhdistetty internetiin, kuten puhelimella, tietokoneella tai tabletilla.

Arvomme säännöllisesti palkintoja vastaajien kesken.

Kyselyiden vastauksia hyödynnetään tieteellisessä tutkimuksessa, jonka tuloksia julkaistaan eri alustoilla ja eri formaateissa. Tällaisia ovat esimerkiksi tieteelliset aikakausjulkaisut, populäärit tiedejulkaisut ja perinteisen median artikkelit. Huolimatta tarkasta julkaisumuodosta vastaajien yksilöinti ja yhdistäminen annettuihin vastauksiin ei tule koskaan olemaan mahdollista.

Kansalaisbarometriin osallistuminen on vapaaehtoista eikä vastaaminen sido sinua mihinkään. Olet vapaa lopettamaan osallistumisesi missä vaiheessa tahansa. Jos et enää tahdo osallistua barometriin tai tahdot päivittää sähköpostiosoitteesi, olethan meihin yhteydessä kansalaisbarometri@helsinki.fi kautta.