Koulutusohjelmien haku

Teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriohjelma

Teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriohjelma
Seuraava haku alkaa 18.3.2020
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Alkaa: 18.03.2020 klo 08.00Loppuu: 01.04.2020 klo 15.00
Opetuskieli
Suomi, Ruotsi
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Mitä tekee teologi

Onko teologi aina pappi tai opettaja, kirkon tai koulun palveluksessa? Ei suinkaan.

Teologit työllistyvät paitsi opettajiksi ja kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen palvelukseen myös monipuolisesti esimerkiksi viestinnän ja asiantuntijoiden tehtäviin. Teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriohjelma tarjoaa vahvasti yleissivistävän koulutuksen, joka tarjoaa valmiudet yhteisen hyvän edistämisessä mielekkään työn kautta.

Nousevina aloina teologiassa on uskonto yhteiskunnan ja kulttuurin rakenteissa, etiikan ja arvokeskustelun uudet haasteet sekä uskonto Euroopassa ja uskontojen globaalit kehitystrendit.

Maisteriohjelmassa on kaksi opintosuuntaa: opetuksen ja kasvatuksen asiantuntijatyö sekä kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen asiantuntijatyö.

Hae opiskelijaksi

Opiskelijaksi-sivuilta löydät hakuohjeita, tietoa yhteishausta sekä kaikki koulutusohjelmamme ja opiskeluvaihtoehdot. Varmista, että täytät hakuehdot ja että sinulla on hakemiseen tarvittavat liitteet ennen hakemista.

Varsinainen haku tapahtuu Opintopolun kautta. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.