Koulutusohjelmien haku

Kielten maisteriohjelma

Kielten maisteriohjelma
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Seuraava haku alkaa 17.3.2021
Kieli
suomi
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Mis­tä kie­li ra­ken­tuu? Mi­ten kie­li il­men­tää pu­hu­jaan­sa?

Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan tarjoama kielten maisteriohjelma on kielivalikoimaltaan laajin maisteriohjelma Suomessa. Se valmistaa kielen osaajia 22 Euroopan, Aasian, Afrikan ja Lähi-Idän kielestä. Kielten maisteriohjelma sisältää kymmenen opintosuuntaa: Aasian kielet (japani, kiina, korea, hindi ja urdu), Afrikan ja Lähi-Idän kielet (arabia, heprea, swahili), antiikin kielet ja kirjallisuus (kreikka, latina), iberoromaaninen filologia (espanja, portugali), italialainen filologia, muinaisen Lähi-idän kielet, ranskan kieli ja ranskankielinen kulttuuri, saksan kieli ja saksankielisten maiden kulttuuri, slavistiikka ja baltologia (slaavilaiset ja balttilaiset kielet) sekä venäjän kieli ja kirjallisuus.

Maisteriopintojen aikana syvennät tietämystäsi valitsemastasi kielestä ja kielialueesta. Samalla kehität asiantuntijuuttasi ja opit hahmottamaan ihmistieteiden keskeisiä kysymyksiä, kuten mikä on kielen ja ajattelun tai kielen ja kulttuurin välinen suhde ja miten eettiset ja esteettiset arvot, asenteet, ideologia ja valtasuhteet heijastuvat kielenkäytössä. Opintojen kautta pystyt toimimaan vaativissakin asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä sekä osaat sijoittaa kulttuurien välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä laajempiin konteksteihin.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta yliopistoon? Älä kysy kaverilta, kysy hakuneuvonnasta! Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.