Mis­tä kie­li ra­ken­tuu? Mi­ten kie­li il­men­tää pu­hu­jaan­sa?

Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan tarjoama kielten maisteriohjelma on kielivalikoimaltaan laajin maisteriohjelma Suomessa. Se valmistaa kielen osaajia 22 Euroopan, Aasian, Afrikan ja Lähi-Idän kielestä. Kielten maisteriohjelma sisältää kymmenen opintosuuntaa:

1) Aasian kielet (japani, kiina, korea, hindi ja urdu)*
2) Afrikan ja Lähi-Idän kielet (arabia, heprea, swahili)
3) antiikin kielet ja kirjallisuus (kreikka, latina)
4) iberoromaaninen filologia (espanja, portugali)
5) italialainen filologia
6) muinaisen Lähi-idän kielet
7) ranskan kieli ja ranskankielinen kulttuuri
8) saksan kieli ja saksankielisten maiden kulttuuri
9) slavistiikka ja baltologia (slaavilaiset ja balttilaiset kielet) sekä
10) venäjän kieli ja kirjallisuus.

Maisteriopintojen aikana syvennät tietämystäsi valitsemastasi kielestä ja kielialueesta. Samalla kehität asiantuntijuuttasi ja opit hahmottamaan ihmistieteiden keskeisiä kysymyksiä, kuten mikä on kielen ja ajattelun tai kielen ja kulttuurin välinen suhde. Opintojen kautta pystyt toimimaan vaativissakin asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä sekä osaat sijoittaa kulttuurien välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä laajempiin konteksteihin.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso Maisteri
Kieli Suomi
Hakuaika Alkaa: 16.03.2022 08:00 Loppuu: 30.03.2022 15:00
Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot

Tutustu opiskeluun ja yliopistoon

Tutustu Helsingin yliopistoon sekä sen opetukseen ja opettajiin, unohtamatta Helsinkiä, joka on eläväinen ja turvallinen kaupunki opiskella. Löydä myös opinto-ohjaajille suunnattu infopaketti ja tilaa opiskelijalähettiläs lukioosi kertomaan Helsingin yliopistosta ja sen koulutusohjelmista. Olemme koonneet tälle sivulle myös kiinnostavaa tietoa Helsingissä opiskelusta ja Helsingin yliopistosta hakijan vanhemmille ja läheisille.