Asiakirjojen toimittaminen hakijapalveluihin

Voit toimittaa paperisia asiakirjoja Hakijapalveluihin postitse tai kuriiripalvelulla tai tuoda asiakirjat postilaatikkoomme itse.

Jos asiakirjojen on saavuttava hakijapalveluihin määräajan kuluessa, niin huomioi, että asiakirjan saapuminen hakijapalveluihin määräajan kuluessa on aina omalla vastuullasi. Näin on myös siinä tapauksessa, ettet tuo asiakirjoja itse.

Kun toimitat opiskelijavalintoihin liittyviä asiakirjoja hakemuksesi liitteiksi, tarkista, että toimitat kaikki vaaditut liitteet sekä tarvittaessa liitteiden käännökset. Tiedot vaadituista liitteistä sekä käännöksistä löydät hakukohdekohtaisista hakuohjeista.

Alla oleva ohje ei koske jatko-opintoihin hakevia. Lue täältä erillinen ohje jatko-opintoihin hakevan liitteiden toimittamisesta.

Lähetä asiakirjat postitse

Jos haluat lähettää hakijapalveluihin asiakirjoja postitse, merkitse vastaanottajan osoitteeksi:

Hakijapalvelut
PL 24
00014 HELSINGIN YLIOPISTO

Huom! Opintopolku.fi järjestelmä saattaa ilmoittaa, että esimerkiksi hakemuksen liitteet tulee lähettää postilokeroon PL 3. Oikea postilokero kuitenkin näissäkin tapauksissa on PL 24.

Älä lähetä hakijapalveluihin tarkoitettuja asiakirjoja postitse mihinkään muuhun osoitteeseen kuin yllä mainittuun osoitteeseen. Jos lähetät hakijapalveluihin tarkoitettuja asiakirjoja postitse johonkin muuhun kuin yllä mainittuun osoitteeseen, asiakirjojen katsotaan saapuneen hakijapalveluihin vasta kun asiakirjojen virheellinen vastaanottaja toimittaa asiakirjat hakijapalveluihin.

Lähetä asiakirjat kuriiripalvelulla

Jos haluat lähettää hakijapalveluihin asiakirjoja kuriiripalvelulla (UPS, DHL, FedEx yms.), merkitse vastaanottajan osoitteeksi:

Helsingin yliopisto
Hakijapalvelut
Unioninkatu 40
00170  HELSINKI

Älä lähetä hakijapalveluihin tarkoitettuja asiakirjoja kuriiripalvelulla mihinkään muuhun osoitteeseen kuin yllä mainittuun osoitteeseen. Jos lähetät hakijapalveluihin tarkoitettuja asiakirjoja kuriiripalvelulla johonkin muuhun kuin yllä mainittuun osoitteeseen, asiakirjojen katsotaan saapuneen hakijapalveluihin vasta kun asiakirjojen virheellinen vastaanottaja toimittaa asiakirjat hakijapalveluihin.

Tuo asiakirjat itse

Jos haluat tuoda hakijapalveluihin asiakirjoja itse, toimi seuraavasti:

Voit jättää liitteesi postilaatikkoon, joka sijaitsee osoitteessa Unioninkatu 40 C, Unioninkadun ja Yrjö-Koskisen kadun kulmassa. Postilaatikolle on pääsy kaikkina aikoina, mutta huomaathan, että liitteet on jätettävä postilaatikkoon ennen klo 15.00, jotta ne katsotaan saman päivän aikana saapuneiksi. Jos toimitat liitteet klo 15.00 jälkeen, liitteiden katsotaan saapuneen seuraavana arkipäivänä.

Älä jätä hakijapalveluihin tarkoitettuja asiakirjoja vahtimestarille äläkä mihinkään muuhun postilaatikkoon kuin yllä mainittuun postilaatikkoon. Jos jätät hakijapalveluihin tarkoitettuja asiakirjoja vahtimestarille tai johonkin muuhun kuin yllä mainittuun postilaatikkoon, asiakirjojen katsotaan saapuneen hakijapalveluihin vasta kun asiakirjojen virheellinen vastaanottaja toimittaa asiakirjat hakijapalveluihin.

Metsätalon postilaatikon sijainti kartalla

Asiakirjoja ei oteta vastaan henkilökohtaisesti

Hakijapalveluiden henkilökunta ei ota asiakirjoja vastaan henkilökohtaisesti. Hakijapalveluiden lasiovi yliopiston päärakennuksella on lukittu eikä sitä avata asiakirjojen vastaanottamista varten.

Jos tarvitset hakuneuvontaa, voit varata ajan hakuneuvojalle. Huomaa kuitenkin, että hakuneuvojat eivät ota vastaan asiakirjoja eivätkä voi arvioida yksittäisten asiakirjojen kelpaavuutta johonkin tiettyyn tarkoitukseen.