Oikeusnotaarin koulutusohjelma

Opiskele oikeustiedettä

Oikeustieteellinen koulutus antaa laajat mahdollisuudet toimia hyvin monenlaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä sekä valmiudet vaikuttaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuuteen. Se tuottaa myös valmiuksia yhteiskunnallisten asioiden syvälliseen ymmärtämiseen sekä konfliktien ratkaisemiseen.

Oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijat suorittavat oikeusnotaarin ja maisterin tutkinnon valitsematta varsinaisesti pääainetta. Maisterin tutkinto on ns. yleistutkinto, joka antaa pätevyyden juristiammatteihin.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 180 opintopistettä, 3 vuotta
Tutkintotaso Kandidaatti
Kieli Suomi, Ruotsi
Hakuaika Alkaa: 11.03.2025 08.00 Loppuu: 25.03.2025 15.00

Tämän kandiohjelman opiskelija voi jatkaa opintoja seuraavissa maisteriohjelmissa ilman erillistä hakua, jos hänelle on myönnetty tutkinnonsuoritusoikeus kandidaatin ja maisterin tutkintoihin. Yhteishaussa ja avoimen väylän haussa hyväksytylle opiskelijalle myönnetään aina myös maisterin tutkinnon suoritusoikeus. Huomaathan kuitenkin, että osaan maisteriohjelmista voidaan vaatia tiettyjä ennalta määriteltyjä opintoja. Lisäksi opiskelijoiden määrää on osassa rajattu ja optio saattaa myös päteä vain yhteen tai muutamaan maisteriohjelman opintosuuntaan.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana.

Tilaa Helsingin yliopiston esittely lukiollesi

Haluaisitko kuulla lisää opiskelusta Helsingin yliopistossa suoraan opiskelijaltamme? Tilaa Helsingin yliopiston yleisesittely.