Katariinaa kiinnostivat kauppatieteet ja elintarviketiede, mutta kumpikaan ei tuntunut täysin omalta. Lopulta hän löysi ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelman – sopivan yhdistelmän juuri niitä aiheita, joita hän oli mielessään pohtinut.
Maisteriopiskelija Emilia jakaa kokemuksensa ja kertoo, mitä opiskelu ohjelmassa on hänelle merkinnyt.
Olen Ida, elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelmasta. Tavoitetutkintonani on elintarviketieteiden maisteri ja pohjakoulutukseltani olen liiketalouden tradenomi.
Alan kestävyysteemojen ajankohtaisuus sekä ruokateollisuuden mielenkiintoisuus.
Parasta on ollut juurikin mielenkiintoinen opintojen sisältö. Olen oppinut katsomaan asioita entistä kriittisemmin ja monimuotoisemmin.
Antoisaa, ja vaatinut omaa vastuunottoa. Toisinaan olen voinut käydä kävelylläkin samalla kun kuuntelen etäluentoa. Joillain kursseilla etäluennolla läsnä olemisesta saa lisäpisteitä, mutta varsinaista läsnäolopakkoa ei ole. Olen nauttinut, kun ei tarvitse matkustaa kampusten välillä.
Konkreettinen esimerkki mahdollisesta työnkuvasta: ostopäällikkö, joka vastaa tietyistä kaupan hyllyllä esillä olevista elintarvikkeista. Olen myös kiinnostunut työllistymisestä kestävän kehityksen pariin, ehkä ministeriöön.
Asun Espoossa, ja täältä pääsee suoralla bussilla Viikin kampukselle.
Yliopisto-opiskelu on juuri niin raskasta, kuin mitä siitä itselleen tekee. Omat opintopiste- ja arvosanatavoitteet voi sopeuttaa tiettyjen rajojen sisällä omaan elämäntilanteeseen sopiviksi
Tutustu avoimin mielin kaikkeen tarjolla olevaan! Itseään voi päästä toteuttamaan toivomallaan tavalla montaa eri reittiä pitkin. Helsingin yliopistosta valmistuu useilta eri aloilta generalisteja, jotka voivat löytää paikkansa työelämässä hyvin monipuolisista tehtävistä.