Ohjelma tarjoaa valmiuksia elintarviketalouden haasteiden ratkaisuun osana muuttuvaa yhteiskuntaa ja ympäristöä. Opinnoissa perehdyt muun muassa talousjohtamiseen, kuluttajan hyvinvointiin ja kulutuskulttuurin analysointiin, innovaatio-, markkinointi- ja palveluosaamiseen, sekä yrittäjyyteen liittyviin mahdollisuuksiin. Keskeistä on myös kartuttaa ymmärrystä kestävyys- ja kuluttajalähtöisyyden merkityksestä liiketoiminnassa sekä hahmottaa kuluttajien asema ja rooli yhteiskunnassa sekä globaalissa taloudessa.
Kandiohjelmassa voit muodostaa omannäköisesi tutkinnon monialaisen opintotarjonnan mahdollistamana. Helsingin yliopiston Viikin kampuksella pääset osaksi tiivistä ja lämminhenkistä tiedeyhteisöä, jossa saatat tutustua tulevaisuuden työkavereihisi.
Jos olet kiinnostunut ruuan ja kulutuksen kestävyyskysymyksistä liiketaloudellisesta ja sosiokulttuurisesta näkökulmasta, tämä on sinun tutkintosi.
Kandiohjelmasta valmistuttuasi hallitset elintarvikealan ja kulutuksen kysymyksiin liittyviä keskeisiä liiketalous- ja yhteiskuntatieteiden käsitteitä, menetelmiä ja periaatteita. Osaat tunnistaa ja analysoida ruokajärjestelmään, kuluttajien hyvinvointiin ja yrityksen toiminnan ohjaukseen liittyviä tekijöitä.
Elintarviketalouden ja kulutuksen kandiohjelman yhteiset opinnot sisältävät johtamisen, kulutustutkimuksen, markkinoinnin, kestävyyden ja ruokajärjestelmän perusopintoja. Opintojen edetessä voit valita tutkintosi sisällön painottuvan erityisesti kulutuksen kysymyksiin, johtamiseen ja organisaatioihin tai markkinointiin. Täydentävinä opintoina vahvistat menetelmä-, talous-, ja kestävyysosaamista. Valinnaisten opintojen avulla voit myös profiloitua esimerkiksi elintarvikkeiden, liiketalouden, tai yrittäjyyden ja innovaatioiden osaajaksi.
Opintojen myötä sinusta kehittyy talousalan osaaja, joka erottuu työmarkkinoilla.
Elintarviketalouden ja kulutuksen kandiohjelmaan kuuluu perusopinnot, jotka suoritetaan pääosin ensimmäisen vuoden syyslukukauden aikana. Voit samalla aloittaa aineopintojen suorittamisen.
Kandiohjelman
Elintarviketalouden ja kulutuksen perusopinnot 25 op: Opinnot sisältävät koulutusohjelman tieteenalojen johdantokursseja.
Menetelmäopinnot 17 op: Opinnot sisältävät erilaisia laadullisia ja kvantitatiivisia tutkimusmenetelmäkursseja, joissa opittuja taitoja hyödynnetään mm. kandidaatin tutkielman tekemisessä.
Elintarviketalouden ja kulutuksen aineopinnot 64 op (Pakolliset 49 op ja vaihtoehtoiset 15 op) : Opinnot sisältävät opintosuunnan osaamista laajentavia ja syventäviä aineopintoja ja kandidaatin tutkielman.
Valinnaiset opinnot 54 op: Valinnaiset opinnot voit valita joko elintarviketalouden ja kulutuksen tai elintarviketieteiden kandiohjelman opinnoista tai monista muiden Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opinnoista. Valinnaiset opinnot antavat opiskelijalle mahdollisuuden rakentaa omannäköisen ja yksilöllisen opintokokonaisuuden sekä laaja-alaisen ja monipuolisen tutkinnon.
Opiskeluympäristönä Helsingin yliopiston Viikin kampus on ainutlaatuinen. Niin on myös ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma, sillä tutkinnon voi suorittaa vain Viikissä! Pääset osaksi tiivistä ja lämminhenkistä tiedeyhteisöä, jossa saatat tutustua tulevaisuuden työkavereihisi.
Opiskelukieli
Elintarviketalouden ja kulutuksen kandiohjelmassa opetuskielenä on pääasiassa suomi. Opetusta ja oppimateriaalia on myös englannin kielellä.
Tutkinnon loppuvaiheessa laadit kandidaatintutkielman jostakin oman alasi mielenkiintoisesta aiheesta. Kandidaatintutkielman tehtyäsi osaat laatia tieteellisen, kirjallisen esityksen äidinkielelläsi ja käyttää kriittisesti lähdeaineistoja. Osaat myös esittää tutkielmasi suullisesti ja perustella näkemyksesi.
Poimintoja viimeaikasista opinnäytteistä:
Kandidaatin tutkinto antaa suoran väylän maisteriopintoihin
Tämän lisäksi tutkinto antaa valmiuden hakeutua maisteriopintoihin kansallisissa ja kansainvälisissä ohjelmissa.
Opintojen, opiskelutapojen ja opiskelijaelämä avautuvat parhaiten, kun siitä kertovat ne, jotka elävät sitä arkea – opiskelijat itse. Heidän kokemuksensa, tarinansa ja näkökulmansa tarjoavat ainutlaatuisen ja rehellisen kuvan siitä, millaista opiskelu todella on.