Helsingin yliopiston lukioyhteistyö

Tältä sivulta löydät tietoa tavoista, joiden kautta lukiolaiset ja yliopisto-opinnoista kiinnostuneet voivat tutustua Helsingin yliopiston tieteenaloihin, yliopisto-opiskeluun sekä opiskelijaelämään.
Tapahtumia

Helsingin yliopiston lukioesittelyt

Helsingin yliopiston opiskelija kertoo Helsingin yliopistosta ja omasta koulutusalastaan joko paikan päällä lukiossa,  Helsingin yliopiston kampukseööa tai etäyhteyden kautta.

Tilaa lukioesittely vierailupyyntölomakkella
Kysy lisää: opiskelijalahettilaat@helsinki.fi

Högskoledagen

Ruotsinkielisille lukiolaisille suunnattu tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Hanken Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Lue lisää: Studera i Helsingfors -sivusto
Kysy lisää: svenska-arenden@helsinki.fi

Tsekkaa Helsingin yliopiston kandiohjelmat

Lukiolaisille ja kaikille Helsingin yliopiston kandiohjelmista kiinnostuneet pääsevät tutustumaan kandiohjelmiin opiskelijoiden näkökulmasta.

Tutustu aiempaan materiaaliin.

Uni på väg -luennot

Helsingin yliopiston opiskelijat ja tutkijat jalkautuvat ruotsinkielisiin lukioihin ympäri Suomea opettamaan yhden aamu- tai iltapäivän ajaksi. Tarkoituksena on näyttää lukiolaisille millaista on opiskelu yliopistossa sekä esitellä Helsingin yliopiston monipuolista koulutustarjontaa.

Jos haluat, että Uni på väg tulee kouluusi, ota yhteyttä svenska-arenden@helsinki.fi

Tsekkaa myös Tiedekasvatusverkoston tapahtumat ja palvelut

Opintoja ja tieteen parhaita paloja

Avoimet yliopisto-opinnot ja toisen asteen yhteistyö

Avoimet yliopisto-opinnot ovat toisen asteen opiskelijalle loistava mahdollisuus tutustua huippuyliopiston koulutusohjelmiin ja yliopisto-opiskeluun. 

Avoimen yliopiston opintotarjonnassa on paljon toisen asteen opiskelijoille erityisen hyvin soveltuvia, eri tieteenalojen perusteisiin johdattelevia tutustumiskursseja ja muita opintoja. 

Kaupunki, kunta tai yksittäinen oppilaitos (lukio/ammatillinen oppilaitos) voi halutessaan solmia Helsingin yliopiston kanssa yhteistyösopimuksen, jolla se mahdollistaa opiskelijoidensa osallistumisen Helsingin yliopiston avoimiin yliopisto-opintoihin maksutta. Kaupunki, kunta tai yksittäinen oppilaitos maksaa opiskelijoiden opintomaksun.

Lue lisää:

Studia Generalia-luennot

Kaikille avoimilla Studia Generalia -yleisöluennoilla Helsingin yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä eri tieteenalojen kautta. 

Studia Generalia-luennoilla opiskelija pääsee tutustumaan tieteeseen ja voi löytää vinkkejä oman alan etsimiseen. Luennoille osallistuminen Helsingin yliopiston Tiedekulmassa on elämys sinänsä. Aineenopettaja voi puolestaan hyödyntää luentojen videotallenteita omassa opetuksessaan. 

Kaikille avoimet ja maksuttomat luentosarjat järjestetään syksyisin ja keväisin. Aiempien luentosarjojen luennot ovat katsottavissa tallenteina. Lisätietoja Studia Generalian verkkosivuilta.

Kysy opiskelijoiltamme

Lukiolaisilla ja muilla Helsingin yliopistossa opiskelusta kiinnostuneilla on mahdollisuus chatata opiskelijoidemme kanssa.

Chatti on käytössä ympäri vuoden, ja kiinnostuneet voivat ottaa turvallisesti yhteyttä opiskelijoihimme ja jutella opintojen sisällöstä ja opiskelijaelämästä Helsingissä omaan tahtiin. Chattiin ei tarvitse varata aikaa erikseen. Chat toimii Unibuddy-nimisellä alustalla ja se on luonteeltaan WhatsApp-tyylinen.

Chattaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden kanssa
Kysy lisää: opiskelijalahettilaat@helsinki.fi

Opoille ja aineenopettajille

Uutiskirje

Voit tilata sähköpostiisi opinto-ohjaajien uutiskirjeen, joka lähetetään lukukausien aikana noin kerran kuussa. Uutiskirjeessä saat tuoreinta tietoa mahdollisuuksista tutustua yliopistoon, valinnoista ja muuta hyödyllistä tietoa. Uutiskirjeen tilaajien tietoja ei luovuteta ulkopuolisille eikä niitä käytetä muuhun kuin Helsingin yliopiston tiedotus- ja markkinointitarkoituksiin.

Tilaa sähköpostiisi opinto-ohjaajien ja aineenopettajien uutiskirje.

Yliopistojen oposeminaari

Aalto-yliopiston, Hankenin, Helsingin yliopiston ja Taideyliopiston opinto-ohjaajille järjestämä seminaari, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita yliopistojen valintaperusteista, koulutustarjonnasta ja muuhun opojen työhön liittyen. Oposeminaari järjestetään vuoroin kussakin mukana olevassa yliopistossa.

Seuraava yliopistojen oposeminaari järjestetään etänä syyskaudella 2023.

Lue lisää: Tietoa opinto-ohjaajalle ja aineenopettajalle –verkkosivu. 
Kysy lisää: hakijamarkkinointi@helsinki.fi.