Science and Business in Dialogue -verkosto
Science and Business in Dialogue on Helsingin yliopiston verkosto, jossa yrityspäättäjät ja johtavat asiantuntijat voivat yhdessä eturivin tutkijoiden kanssa tarkastella ajankohtaisia haasteita ja löytää uusia kumppaneita.
Science and Business in Dialogue -tilaisuus 28.9.

KESTÄVÄ SOPEUTUMINEN JA ENERGIAMURROS - MITEN TEHDÄÄN KESTÄVÄ JA OIKEUDENMUKAINEN ENERGIASIIRTYMÄ?

Syksyn ensimmäinen tilaisuus järjestettiin 28.9. teemalla kestävä sopeutuminen ja energiamurros - miten tehdään kestävä ja oikeudenmukainen energiasiirtymä. Tilaisuuden moderaattorina toimi varatoimitusjohtaja Katri Makkonen.
 
Aika:
      28.9. klo 8-10; ohjelma alkaa klo 8.30
Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)

Ohjelma:

Klo 8.00 
Tiedekulman puurobaari ja verkostoitumista 

Klo 8.30
Tilaisuuden avaus: Yhteistyötä maailman parhaaksi
Helsingin yliopiston tutkimus- ja innovaatiovararehtori Jouni Hirvonen

Klo 8.35
Kestävä sopeutuminen ympäristöriskeihin ja yhteiskunnallisen muutoksen tarve
Ympäristömuutoksen professori, bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen varadekaani Atte Korhola tutkii erityisesti ilmastonmuutosta ja sen ekologisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Klo 8.50
Kuluttaja toimijana energiamurroksessa  
Yliopistotutkija, dosentti Kaisa Matschoss tutkii Kuluttajatutkimuskeskuksessa energiamurroksen vaikutuksia kuluttajiin sekä kuluttajan mahdollisuuksia toimia murroksen edistämiseksi.

Klo 9.05
Kestävä ja oikeudenmukainen energiasiirtymä - globaali näkökulma
Hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, St1 Nordic, on visionäärinen energia-alan vaikuttaja, joka haastaa sekä muita että omaa sektoriaan kestävään energiasiirtymään.

Klo 9.15
Tavoitteena aidosti kestävä energiamurros
Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja.

Klo 9.25
Paneelikeskustelu: kestävä sopeutuminen
Yhteinen keskustelu puhujien kanssa kestävästä sopeutumisesta, energiamurroksesta ja siihen liittyvistä yhteistyömahdollisuuksista varatoimitusjohtaja Katri Makkosen johdolla. Tilaisuuden osallistujilla on myös mahdollisuus käydä keskustelua panelistien kanssa. 

Klo 10.00
Tilaisuuden päätös

Tapahtuman sisältö vastasi odotuksiani ja kaikki puhujat olivat erinomaisia. Itseltäni jäi valitettavasti paneelikeskustelu väliin aikatauluhaasteiden vuoksi, mutta jo alustuksista sai muutamia ideoita, joita voi hyödyntää oman organisaation vastuullisuustyössä.
Poimintoja aiemmista tilaisuuksista

KESTÄVÄ SOPEUTUMINEN JA ENERGIAMURROS 
28.9.2022
Lue artikkeli tilaisuudesta tästä

HUOLTOVARMUUS
24.5.2022       
Lue artikkeli tilaisuudesta tästä

HIILINIELUT HYÖDYKSI
13.2.2019
Lue artikkeli tilaisuudesta tästä
 

SUSTAINABILITY LEADERSHIP: LEAD, ADAPT OR FAIL 
15.10.2018
Lue artikkeli tilaisuudesta tästä 
 

LEGAL TECH - THE FUTURE IS NOW
5.9.2018
Lue artikkeli tilaisuudesta tästä

Tule mukaan verkostoon & tapahtumiin

Yritykset ja elinkeinoelämän toimijat - tervetuloa mukaan kehittämään tutkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä eri tieteenaloilla. Science and Business in Dialogue on tapahtumasarja ja verkosto, joka kokoaa eri teemojen ympärille avainhenkilöitä yliopistolta, yrityksistä, valtionhallinnosta ja kaupunkien päättäjistä luomaan uusia ratkaisuja ajankohtaisiin haasteisiin ja löytämään uusia kumppaneita.

Tule mukaan - ota yhteyttä yrityssuhteiden tiimiin businessteam@helsinki.fi.