Ruotsin alumniklubi

Sweden Alumni Club on Helsingin yliopiston alumnien perustama poikkitieteellinen verkosto, joka tarjoaa Tukholman seudulla ja Ruotsissa asuville Helsingin yliopiston alumneille, taustasta ja ammatista riippumatta, mahdollisuuden pitää yhteyttä toistensa ja yliopiston kanssa.

Haluatko liittyä klubin jäseneksi? Lähetä sähköpostia osoitteeseen alumni(at)helsinki.fi
Alumnit kertovat

Ruotsia ja Suomea yhdistää historian lisäksi myös Itämeri. Sen ylittäminen tuntuu kuitenkin olevan helpompaa länteen kuin itään päin, mikä näkyy sekä opiskelijoiden että tutkijoiden liikkuvuudessa. Sweden Alumni Club haluaa osaltaan lisätä tietämystä Suomesta, Helsingin yliopistosta ja opiskelumahdollisuuksista Suomessa.

“Kolmenkymmenen vuoden kokemus Ruotsista on osoittanut, että täällä tarvitaan lisää monipuolista tietoa Suomesta. Uskon, että paikallisklubi ja sen laaja kontaktiverkosto voivat olla tässä avuksi. Tavoitteenamme on olla Helsingin yliopiston suurlähettiläitä Ruotsissa ja levittää tietoa akateemisesta Suomesta.”

Kate Sevón,

puheenjohtaja

Ohjelma

Sweden Alumni Club, Helsingin yliopiston paikallinen alumniklubi Ruotsissa, perustettiin 24.8.2017. Kokouksen isäntinä toimivat Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Pandemian vuoksi toiminta oli keskeytetty maaliskuusta 2020 vuoden 2021 loppuun asti. Nyt toivotamme taas vanhat ja uudet jäsenet tervetulleiksi verkostoitumaan ja osallistumaan sekä sosiaalisiin tapaamisiin että mielenkiintoisiin tapahtumiin kulttuurin, tieteen ja liike-elämän alalla.

Tulevia tapahtumia:

1.5.2024 Klubi kutsuu kaikki Tukholman Humlegårdiin vappupiknikille. Lisäietoja ja ilmoittautuminen tämän linkin kautta.
 

Menneitä tapahtumia:
 

11.4.2024 Alumnit vierailivat Tukholman kansallismuseossa opastetun taidekierroksen ja pienen tarjottavan puitteissa.

4.12.2023 vierailu Tukholman yliopiston Kummituslinnaan (Schefflerska palatset), Drottninggatan 116. Filosofian tohtori Camilla Hjelm, Tukholman yliopiston taidekokoelman ensimmäinen intendentti ja HY alumni toimi opastajana.

Klubi järjesti yhdessä Suomi-instituutin kanssa keskustelutilaisuuden instituutin tiloissa 14.11.2023 klo 18 alkaen. Suomesta vierailevana puhujana alumni Laura Solanko Suomen Pankista. Muina puhujina tilaisuudessa Uppsalan yliopiston Venäjätutkija Ann-Mari Sätre sekä Tukholman kauppakorkeakoulun tutkija Jesper Roine. Tilaisuutta ennen, klo 17 Instituutin talvipuutarhassa alumnien verkostoituminen pienten tarjoilujen lomassa. 

1.5.2023 Klubi kutsui kaikki Tukholman Humlegårdiin vappupiknikille.

13.12.2022 opastettu kierros Armémuseumin tiedustelutoimintaa käsittelevässä näyttelyssä “I rikets hemliga tjänst”.

Näyttelyn jälkeen oli mahdollista jatkaa seurustelua ravintola Artillerietissa, jossa oli tarjolla pientä syötävää ja juotavaa sekä jouluista live-jazzia.

24.10.2022 "Lärdomar post-pandemi - Mika Salmisen ja Karin Tegmark Wisellin keskustelu". Suomi ja Ruotsi valitsivat osittain erilaiset strategiat koronapandemian hoidossa. Mitä maat tekivät eri tavoin ja mihin tämä johti? Mitä voimme oppia tapahtuneesta ennen seuraavaa pandemiaa? Olemmeko paremmin varustautuneita ensi kerralla? Tästä aiheesta keskustelevat THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen ja Ruotsin kansanterveyslaitos FHM:n pääjohtaja Karin Tegmark Wisell.

Ilta alkoi seurustelulla Suomen instituutin talvipuutarhassa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Suomen instituutin kanssa.

15.6.2022 Alumniklubin jäsenet tapasivat After-work -hengessä Sven-Harryn taidemuseolla. Ilta alkoi museon kahvilassa rennolla verkostoitumisella ja jatkui mielenkiintoisella opastetulla kierroksella tutustuen osin pelottavaankin näyttelyyn. Näyttely sisälsi teoksia ruotsalaisilta taiteilijoilta, jotka ottivat varhain varhain fasismiin, natsismiin ja demokratiaan kohdistuvaan uhkaan. Näyttelyn nimi oli HUMANITET - konstens kraft i svåra tider.

Vuonna 2022 jäsenet on kutsuttu lisäksi kahteen yhteistyökumppanimme Samfundet Sverige-Finlandin järjestämään tapahtumaan:

29.3.2022 “Sotaako ruotsalaiset haluavat?” Salonkikeskustelu Ahvenanmaan kriisistä ja Suomen ja Ruotsin välisistä suhteista 100 vuotta sitten sekä Åbo akademin perustamisesta.

7.4.2022 “Kaksoisperspektiivistä” Vierailu Kansallismuseoon. Ylijohtaja Susanna Petterson kertoo ruotsalaisen ja suomalaisen museomaailman yhtäläisyyksistä ja eroavaisuuksista, opastettu kierros. 

Klubin hallitus

Klubin hallitus 2023-2024:

Kate Sevón (puheenjohtaja)
Reija Andersson Tuomaala
Anne Appehl
Kirsi Lehtoviita
Nicola Nymalm
Ragna Rönnholm
Barbro Widing